Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυμβουλές από την διατροφολόγο του νοσοκομείο Ναυπλίου για τις ημέρες του καύσωνα...

Συμβουλές από την διατροφολόγο του νοσοκομείο Ναυπλίου για τις ημέρες του καύσωνα (βίντεο)

Η διατροφολόγος του νοσοκομείου Ναυπλίου δίνει συμβουλές για την διατροφή που πρέπει να ακολουθήσουμε τις ημέρες του καύσωνα .

  • Ενυδατώστε τον εαυτό σας: Η υδάτωση είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσετε τις ημέρες καύσωνα. Πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 2-2.5 λίτρα νερού ανά ημέρα. Το νερό δροσίζει το σώμα και διατηρεί την θερμοκρασία του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο λεμόνι ή μέντα για πρόσθετη γεύση.
  • Καταναλώστε φρούτα και λαχανικά: Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολύ νερό και μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Τα αρπακτικά, οι πεπόνιες, οι φράουλες, τα πορτοκάλια, τα καρπούζια και τα αγγούρια είναι καλές επιλογές.
  • Αποφύγετε τα βαριά γεύματα: Τα βαριά γεύματα μπορούν να κάνουν το σώμα σας να δουλέψει πιο σκληρά για να τα χωνεύσει, το οποίο μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο ζεστοί. Προτιμήστε ελαφριά γεύματα με πολλά φρέσκα λαχανικά.
  • Προσπαθήστε να περιορίσετε την καφεΐνη και το αλκοόλ: Η καφεΐνη και το αλκοόλ μπορεί να αυξήσουν την απώλεια υγρών από το σώμα, κάνοντάς σας να νιώθετε πιο ζεστοί και αφυδατωμένοι.
  • Πρωτεΐνη: Προσπαθήστε να καταναλώνετε πρωτεΐνη από φυτικές πηγές όπως τα όσπρια, τα δημητριακά, τα ξηρούς καρπούς και τα σπόρια, που δεν απαιτούν τόσο μεγάλη προσπάθεια από το σώμα για την πέψη τους σε σύγκριση με τα ζωικά προϊόντα.
  • Αλάτι: Με τον ιδρώτα, χάνετε επίσης αλάτι. Ενώ δεν θέλετε να καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα αλατιού, η κατάλληλη πρόσληψη μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση των απωλειών.
ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ