ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα

0

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα συνάντησε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Τα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σε
συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, όπως αρδευτικά, αλλά και οδικοί άξονες
και δομές περιβάλλοντος, ήταν τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν στη συζήτηση,
παρουσία και στελεχών του ενιαίου κατασκευαστικού φορέα «Κτιριακές Υποδομές
Α.Ε.» και συγκεκριμένα του Προέδρου του Δ.Σ. Τιμολέοντα Κατσίπου και του Διευθύνοντα Συμβούλου, Αθανάσιου Γιάνναρη.

Σημειώνεται πως ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας
προχώρησε στην επόμενη φάση του έργου του φράγματος Κελεφίνας.
Οι επαφές με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα είναι συνεχείς για το
πολύ σημαντικό αυτό αρδευτικό έργο στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας, αλλά
και για όλα όσα πρέπει να γίνουν για την χρηστή διαχείριση των υδάτινων πόρων σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Θρίλερ με τη σορό γυναίκας που βρέθηκε στη θάλασσα στον Πόρο -Το σημάδι και τα κοσμήματα «δείχνουν» τη Σταυρούλα

0

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης της 53χρονης Σταυρούλας από την Κυψέλη, καθώς εντοπίστηκε χθες σορός γυναίκας στον Πόρο, που πιθανότατα ανήκει στην αγνοουμένη.

Να σημειωθεί ότι η Σταυρούλα Γκουγκουλιά από την Κυψέλη, αγνοείται από το περασμένο καλοκαίρι.

Η σορός της εντοπίστηκε στον Πόρο, λίγες ημέρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισής της και εικάζεται πως αυτή είναι το θύμα, καθώς τα κοσμήματα που βρέθηκαν στη σορό δείχνουν πως είναι τα ίδια με εκείνα που φορούσε η 53χρονη γυναίκα, όπως και ένα σημάδι που φέρει στο σώμα

Η Σταυρούλα είχε εξαφανιστεί από τον Αύγουστο, ενώ τον Δεκέμβριο δόθηκε Missing Alert. Ουδείς έδειξε ενδιαφέρον, ενώ η σορός είχε εντοπιστεί στη θάλασσα από ψαρά στον Πόρο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η 53χρονη γυναίκα φέρεται να είχε βουτήξει στον Φλοίσβο και για άγνωστα αίτια η σορός (εάν επιβεβαιωθεί πως είναι η ίδια) εντοπίστηκε στον Πόρο.

Τί είδε αυτόπτης μάρτυρας

Μάρτυρας φέρεται να είχε δει την γυναίκα στον Φλοίσβο να βγάζει τα ρούχα της και να βουτάει στη θάλασσα. Έχει γίνει λήψη DNA από τον πατέρα της γυναίκας, για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας δεν δείχνουν σημάδια εγκληματικής ενέργειας και ο θάνατος επήλθε πιθανότατα από αυτοχειρία.

Η 53χρονη Σταυρούλα είχε δηλωθεί εξαφανισμένη τον περασμένο Αύγουστο από την Κυψέλη ενώ οι έρευνες είχαν στραφεί στη συγκάτοικό της, που είχε καταθέσει πως την ημέρα της εξαφάνισης η Σταυρούλα είχε επαγγελματικό ραντεβού, το οποίο όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

iefimerida.gr

ΕΛΜΕ Αργολίδας: Απαράδεκτο το καθεστώς της συμπλήρωσης ωραρίου και των σχολικών εκδρομών

0

Τα τελευταία χρόνια, κυρίως εξαιτίας της αύξησης του διδακτικού ωραρίου, χιλιάδες συνάδελφοι, ως επί το πλείστων αναπληρωτές και νεοδιόριστοι, προκειμένου να συμπληρώσουν το ωράριό τους, διατίθενται σε 3-5 σχολεία, όπως επίσης σε σχολεία που απέχουν πάνω από 30 χιλιόμετρα μεταξύ τους και κάποιες φορές 60 και 70 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για μια απαράδεκτη πραγματικότητα, που ταλαιπωρεί, κοστίζει και – όχι σπάνια – βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των συναδέλφων, που καλούνται να διανύσουν επισφαλείς διαδρομές, πολλές φορές σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, και πάντα με ίδια μέσα, αφού η συγκοινωνία στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν εξυπηρετεί. 

Πέρα από την ταλαιπωρία και τους κινδύνους, οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται σε πολλά σχολεία δυσκολεύονται να ενσωματωθούν στο κλίμα και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις που έχει καθένα από αυτά, ενώ και οι ίδιες οι σχολικές μονάδες αντιμετωπίζουν μια σειρά από προβλήματα (ωρολόγιο πρόγραμμα, εφημερίες, εξωδιδακτικές εργασίες).

Υπάρχουν λύσεις και ο κλάδος έχει εκφράσει τις θέσεις του για αυτές:

· διάθεση των εκπαιδευτικών μέχρι σε δύο σχολεία για συμπλήρωση ωραρίου

· επάνοδος του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα, πράγμα που εκτιμούμε ότι θα μειώσει τον αριθμό των σχολείων στα οποία διατίθενται οι συνάδελφοι για την κάλυψη του ωραρίου τους

· οριοθέτηση σε ένα λογικό και ασφαλές πλαίσιο της χιλιομετρικής απόστασης μεταξύ των σχολείων τοποθέτησης και διάθεσης των εκπαιδευτικών. Εάν υπάρχουν αδιάθετες ώρες να κάνουν γραμματειακή υποστήριξη. Το ζήτημα της γραμματειακής υποστήριξης είναι πολύ σημαντικό, αφού ο γραφειοκρατικός όγκος δουλειάς διαρκώς αυξάνεται

· εξασφάλιση και για τους εκπαιδευτικούς παροχών ανάλογων με άλλους δημοσίους υπαλλήλους που μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις (εκτός έδρας κ.λ.π.)

Παρεμφερές θέμα είναι και το ζήτημα των σχολικών εκδρομών τόσο ως προς το ζήτημα των αποζημιώσεων των συναδέλφων όσο και ως προς τη νομική κάλυψη κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Στα ζητήματα έχουμε αναφερθεί με παλιότερο έγγραφο, καμία πρόοδος όμως δεν έγινε.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί στηρίζουμε τις σχολικές εκδρομές θεωρώντας ότι έχουν παιδαγωγική αξία για τους μαθητές μας, όμως από την άλλη πλευρά θεωρούμαστε υπεύθυνοι για οτιδήποτε συμβεί, ακόμα και για μαθητές οι οποίοι βρίσκονται στα όρια της ενηλικίωσης και ο νόμος τους αναγνωρίζει δικαίωμα ψήφου.

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες, χωρίς καμία κάλυψη και καμία ουσιαστική προστασία από την Πολιτεία. Επιπλέον, ενώ η συνοδεία σχολικής εκδρομής αντιμετωπίζεται ως άσκηση υπηρεσιακών καθηκόντων και είναι μια πολύωρη εκτός έδρας απασχόληση για τους συνοδούς, δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση για αυτούς.

Σχετικά με τις σχολικές εκδρομές διεκδικούμε:

· αναμόρφωση και διασάφηση του νομικού πλαισίου, προσαρμογή του στις σύγχρονες συνθήκες

· νομική κάλυψη των συνοδών

· αποζημίωση των συνοδών,ανάλογητης πολύωρηςεκτός έδρας άσκησης υπηρεσιακών καθηκόντων και ικανή να καλύπτει τα έξοδα των συνοδών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Μαθήτρια 16χρονη και μαθητής 17χρονος ξυλοκοπήθηκαν σε διάλειμμα στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους (βίντεο)

Ακόμη ένα περιστατικό bullying με θύμα μια μαθήτρια 16 ετών και έναν συμμαθητή της 17 ετών οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν από τρεις άλλους μαθητές στο Άργος.

Όπως λέει στο βίντεο ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος δικηγόρος της οικογένειας τη μαθήτριας «πρόκειται για ακόμη ένα δυσάρεστο περιστατικό ενδοσχολικής βίας κάτι για το οποίο είμαστε αντίθετοι. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο το οποίο αυξάνεται διαρκώς και παρατηρείται έντονα τα τελευταία χρόνια και εκτιμώ ότι οφείλεται στην απομόνωση των παιδιών που βλέπουν συνεχώς ταινίες και παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια βίας».

Το περιστατικό συνέβη στον προαύλιο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Άργους την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου  όπου με προτροπή μιας άλλης μαθήτριας είκοσι με τριάντα μαθητές του ΕΠΑΛ περικύκλωσαν την κοπέλα και το συμμαθητή της και τρεις από αυτούς τους χτύπησαν. Η μαθήτρια  είναι στην πρώτη λυκείου και υπήρχε μια διένεξη με μια συμμαθήτριά της και αυτή οργάνωσε όλο αυτό. Φώναξε παιδιά της τρίτης λυκείου άρχισαν τρία άτομα να γρονθοκοπούν το αγόρι και ένας από αυτούς της έριξε μπουνιά.

Το περιστατικό συνέβη στο διάλειμμα και τελείωσε όταν χτύπησε το κουδούνι για να μπουν στις αίθουσες και όταν πλησίασε ένας καθηγητής αφού είχε προηγηθεί το ξύλο.

Η μητέρα λέει τα εξής: «Με πήρε τηλέφωνο το παιδί και αφού την πήρα πήγαμε στο νοσοκομείο. Την άφησα στο νοσοκομείο με τους γονείς του άλλου παιδιού που είχαν χτυπήσει και επέστρεψα στο σχολείο όπου κανείς από την διεύθυνση δεν με είχε ενημερώσει. Πήγα στη διεύθυνση χωρίς να μου δίνουν απαντήσεις».

Η μητέρα της μαθήτριας πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Άργους όπου κατέθεσε μήνυση και πλέον η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν και οι γονείς του 16χρονου μαθητή ο οποίος υπέστη κακώσεις και μώλωπες από τα χτυπήματα.

Όπως ανέφερε η μητέρα του νεαρού αγοριού «Αρχικά να σας πω ότι έχουμε καταθέσει μήνυση για τον ξυλοδαρμό του παιδιού μας αναφέρουμε τα τα ονόματα των παιδιών που χτύπησαν τον γιο μου και τη συμμαθήτριά του. Τα δυο από τα τρία τα γνωρίζουμε το τρίτο δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Έχουμε κάνει μήνυση για αμέλεια εποπτείας ανηλίκου κατά παντός υπευθύνου και προχωράμε. Ο γιος μου προσπαθεί, το χτύπησαν στην κοιλιά και στον ώμο. Έγινε κάκωση στον ώμο και πονούσε πολύ στην κοιλιά από τα χτυπήματα. Αφού τον έσπρωξαν τον έριξαν κάτω και τον χτυπούσαν στην κοιλιά. Το παιδί ήταν φοβισμένο και τα πρώτα βράδια ξυπνούσε και φώναζε “μη με χτυπάτε”. Το ένα από τα παιδιά που χτύπησαν τον γιό μου και τη συμμαθήτριά του είναι 17 ετών από άλλο σχολείο ο άλλος είναι μέσα από το σχολείο επίσης 17 ετών και ο πρώτος είναι φίλος του αδερφού της κοπέλας από την οποία έγινε η παρότρυνση για να γίνει ο ξυλοδαρμός”.

Οι γονείς των παιδιών επισημαίνουν επίσης την αδιαφορία των εκπαιδευτικών, αλλά και το γεγονός ότι από την διεύθυνση του σχολείου θέλουν να υποβαθμίσουν το περιστατικό.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπέλυε επιθέσεις και έδερνε πελάτες νυχτερινών κέντρων και φιλάθλους στα γήπεδα

Πλούσια είναι η δράση των μελών της οργάνωσης που εμπλέκονται σε επιθέσεις σε βάρος πελατών νυχτερινών κέντρων καθώς και σε βάρος φιλάθλων κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων.

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εκβιαστών με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε οκτώ συνολικά συλλήψεις. Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εν λόγω συμμορίας εμπλέκονται σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις σε βάρος ενεργεία αστυνομικών στην περιοχή του Γκαζιού καθώς και σε επιθέσεις σε βάρος φιλάθλων ποδοσφαιρικών ομάδων.Πιο συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή μελών της οργάνωσης σε τέσσερα περιστατικά. 

Ένα από αυτά έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Σεπτεμβρίου 2023 όταν σε νυχτερινό κατάστημα στο Γκάζι, οι συλληφθέντες επιτέθηκαν σφοδρά με γροθιές και λακτίσματα σε βάρος παρέας πελατών εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία αστυνομικός.

Επιπλέον δύο από τα μέλη της συμμορίας κρατώντας το κάθε ένα πιστόλι, τους απείλησαν με αυτά. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν οι πελάτες να τραυματισθούν σοβαρά και να μεταβούν σε νοσοκομεία. Όπως διαπιστώθηκε από τις ιατρικές εξετάσεις που τους διενεργήθηκαν, υπέστησαν, κατά περίπτωση, κατάγματα ρινός, κακώσεις οδόντων κοπτήρων, ήπια ζάλη, κεφαλαλγία, εκτεταμένες εκχυμώσεις στην αριστερή κογχική χώρα, υπόσφαγμα αριστερού οφθαλμού, εκχύμωση με οίδημα στην ράχη της ρινός, πλατιά εκδορά στην αριστερά μετωπιαία χώρα, εκχύμωση στο δεξί κάτω βλέφαρο, βαρύ κάταγμα κλάδου κονδύλου της αριστερής κάτω γνάθου (αντιμετωπίστηκε χειρουργικά), κακώσεις κεφαλής και κάταγμα μέσης φαλάγγος της δεξιάς παραμέσου.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και ένα πρωινό του περασμένου Μαρτίου και πάλι εντός ενός νυχτερινού καταστήματος στο Γκάζι. Τότε μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν με σφοδρότητα και τραυμάτισαν παρέα πελατών του καταστήματος εκ των οποίων, και πάλι, ο ένας εν ενεργεία αστυνομικός. Οι δράστες κατά την επίθεση χρησιμοποίησαν κοκκάλινα γάντια αναβάτη μοτοσυκλέτας, προκειμένου να προκαλέσουν μεγαλύτερης έκτασης, σωματικές βλάβες.

Παράλληλα, ακόμη μία… «δράση» τους καταγράφηκε τον Ιούνιο του 2022 κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ των ομάδων «ΠΑΟ ΡΟΥΦ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ». Μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα, φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιτεθούν στους παίχτες της φιλοξενούμενης. Στην προσπάθεια τους οι αστυνομικές δυνάμεις να αποτρέψουν την επίθεση, δέχθηκαν από τους οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας, ρίψεις πετρών, πλαστικών καθισμάτων, πλαστικών και γυάλινων μπουκαλιών, φωτοβολίδων χειρός ενώ έκαναν και χρήση πυροσβεστήρων. Συνεπεία των επιθέσεων, ήταν ο τραυματισμός δύο αστυνομικών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., τρεις τουλάχιστον εκ των μελών της συγκεκριμένης συμμορίας συμμετείχαν στα εν λόγω επεισόδια.

Τέλος, κάποια από τα μέλη της συμμορίας είχαν εμπλοκή και στο πρόσφατο επεισόδιο με πυροβολισμούς που έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ».

Στον αγώνα υπήρξε συμπλοκή μεταξύ των φιλάθλων, καθώς και πυροβολισμοί. Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Ο.Π.Κ.Ε. μετέβησαν στο γήπεδο όπου, αρχικά, συνέλαβαν τρία άτομα και παράλληλα, προέβησαν στην αναζήτηση δύο αυτοκινήτων, αμφότερα μάρκας BMW, στα οποία επέβαιναν άλλοι εμπλεκόμενοι.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί εντόπισαν το ένα εκ των δύο προαναφερόμενων αυτοκινήτων, το οποίο παρά τη χρήση των ηχητικών και φωτεινών σημάτων από τους αστυνομικούς, ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ωστόσο, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και όπως διαπιστώθηκε, εντός αυτού επέβαιναν τέσσερα άτομα εκ των οποίων οι δύο ήταν μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του αυτοκινήτου, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο ένα τσαντάκι μέσης (μπανάνα), το οποίο περιείχε ένα πιστόλι, μάρκας Tokarev με οπλισμένο τον επικρουστήρα του. Ο ένας εκ των δύο μελών της συμμορίας ομολόγησε ότι είναι ο κάτοχος του συγκεκριμένου πιστολιού και είχε πυροβολήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές κατά την ανωτέρω συμπλοκή.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για επικίνδυνη και βαριά σωματική βλάβη που τελέσθηκε στο πλαίσιο συσταθείσας συμμορίας, παράβαση των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού, για Κ.Ο.Κ., διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Συνολικά, από τις σωματικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, αλλά και τις έρευνες σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– μεταλλική σιδερογροθιά με ενσωματωμένο αναδιπλούμενο μαχαίρι,
– 3 μπαλτάδες,
– πτυσσόμενο γκλοπ,
– νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 1,5 γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης,
– τσαντάκι ώμου,
– γάντια μηχανής με κοκάλινη επένδυση,
– αναδιπλούμενο μαχαίρι και αναδιπλούμενος σουγιάς,
– 15 φιαλίδια και -5- δισκία αγνώστων ουσιών, πιθανών αναβολικών,
– 3 αεροβόλα πιστόλια,
– τσεκούρι μεσαίου μεγέθους,
– πινακίδα Ι.Χ.Ε. καταφανώς πλαστή,
– μονόκαννο κυνηγετικό όπλο άνευ αδείας,
– 20 φυσίγγια καραμπίνας,
– 2 αυτοσχέδιες συσκευασίες χρήσης ναρκωτικών ουσιών (φρίμπα) προσαρμοσμένες σε πλαστικά μπουκάλια,
– χάρτινη συσκευασία με -1,8- γραμμάρια κοκαΐνη,
– 20 χαρτονομίσματα των -50- ευρώ και χαρτονόμισμα των -200- ευρώ, καταφανώς πλαστά,
– ρουχισμός, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη των εκνόμων ενεργειών και το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι 7 από τους κατηγορούμενους έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας

Σωματείο Εργαζομένων Νοσ. Ναυπλίου: Καλούμε τον λαό της Αργολίδας να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση μας

Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ναυπλίου ενώνει την φωνή του με τους υγειονομικούς όλης της χώρας, που οργισμένοι βλέπουν την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας να επιχειρούν την ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ, κάνοντας ότι μπορούν για να αυξηθεί το κύμα φυγής υγειονομικών από το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια.

Η πολιτική του "κόστους – οφέλους", που έκοψε το νήμα της ζωής στους συνανθρώπους μας στο έγκλημα των Τεμπών πριν από έναν χρόνο, ευθύνεται και για τα τραγικά αδιέξοδα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας και οι ασθενείς μας.

Ανάμεσα στα εκατομμύρια λαού που ξεχύθηκαν στους δρόμους δίνοντας
υπόσχεση ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί ήμασταν και εμείς. Όπως και τότε έτσι και τώρα θα είμαστε εκεί. Δίνουμε το "παρών" στο μεγάλο απεργιακό προσκλητήριο Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της
ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό "φακελάκι" μέχρι και 2.000 ευρώ στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής.
Η προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να στρέψει τον λαό εναντίον μας δείχνει ότι πιέζεται! Λέει ότι για να ικανοποιήσει το αίτημά μας για διπλασιασμό των αποδοχών όλων των υγειονομικών χρειάζεται να επιβάλει έναν επιπλέον ΕΝΦΙΑ. Δεν λέει όμως ότι ο κρατικός προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει κρατικές επιδοτήσεις ύψους 8,5 δισ. για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Άδεια κρατικά ταμεία για τους μισθούς μας, γεμάτα για την ενίσχυση των κερδών των λίγων! Αλήθεια, δεν ξέρει τίποτα για τις 58 ειδικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζιτών; Αρνούνται να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας όταν οι μεγαλομέτοχοι πληρώνουν φόρο μερισμάτων μόλις 5%!

Στα Νοσοκομεία έχουμε 40.000 κενές οργανικές θέσεις και υπηρετούν 20.000 συμβασιούχοι.
Οι μισοί σχεδόν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ, στην Πρωτοβάθμια και στις προνοιακές μονάδες είναι συμβασιούχοι. Εφέτος το χειμώνα δουλεύουμε στα Νοσοκομεία με 3.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι, λόγω μαζικών αποχωρήσεων και μηδενικών προσλήψεων.

Το κύμα φυγής πέραν των άλλων αιτιών (χαμηλοί μισθοί, συνεχής κοροϊδία με την ένταξη στα ΒΑΕ, δυσμενείς συνθήκες εργασίας) ενισχύεται από την άρνηση της κυβέρνησης για την απευθείας μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται επί πολλά έτη με συνεχείς ανανεώσεις και είναι αυτονόητο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, πολέμησαν στη πρώτη γραμμή της πανδημίας (ορισμένοι χάνοντας τη ζωή τους) και ως αναγνώριση εισπράττουν τη διαρκή ομηρία και ανασφάλεια.

Με απολύσεις των ΣΟΧ στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση όταν ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί, παρότι γνωρίζουν ότι η απόλυση των συμβασιούχων οδηγεί σε κατάρρευση τα Νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την Πρόνοια.

Κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών, ασφαλιστικών και φαρμακευτικών εταιρειών (ο τζίρος των ιδιωτικών κλινικών αγγίζει τα 2 δις), αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι όταν για τις λαϊκές οικογένειες η υγεία αποτελεί «ατομική ευθύνη», για τους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται πεδίο τεράστιας κερδοφορίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13 ου  – 14 ου   μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.
 Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
 Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, μέσω ΔΥΠΑ και ΕΟΔΥ,
ειδικευόμενων νοσηλευτών).

 ΟΧΙ στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.  

 Να μην κατατεθεί το νομοσχεδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.
 Να μπει τέλος στο αίσχος των μετακινήσεων.

 Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμών των ασθενών.
 Δωρεάν Υγεία για όλο τον λαό!

ΚΑΛΟΥΜΕ: τα σωματεία, τους φορείς και συνολικά τον λαό της Αργολίδας να στηρίξουν με κάθε τρόπο την απεργιακή κινητοποίηση μας, την Πέμπτη 22/2/2024, στην πύλη του νοσοκομείου Ναυπλίου, στις 10:00 πμ.
ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ: στην Γενική Απεργία την Τετάρτη 28/2/2024 και στο συλλαλητήριο των σωματείων στην πλατεία Αγ. Πέτρου στο Άργος, στις 10:30 πμ.

Παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων για το Αργείτικο Καρναβάλι (βίντεο)

Ο Δήμαρχος Άργους -Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε παρουσίασε το πρόγραμμα του Αργείτικου Καρναβαλιού.

 

Sport Pass: Voucher 300 ευρώ για μαθητές -Ποιους αφορά, ποια τα κριτήρια

Nέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της άθλησης έρχεται το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Παιδείας.

Το Sport Pass θα είναι ύψους 300 ευρώ και θα αφορά την εγγραφή μαθητών σε αθλητικά σωματεία.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι του voucher είναι μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

Τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά και θα αφορά περίπου 35.000 μαθητές από τους συνολικά 100.000 που φοιτούν στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου.

Η δράση έχει σκοπό να ενισχύσει τον αθλητισμό και να στρέψει τη νεολαία σε υγιείς τρόπους εξάσκησης.

Η διάταξη όπως αναγράφεται στο Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2024 του υπουργείου Παιδείας:

«SportPass» Voucher στον Αθλητισμό: Πρόγραμμα ενίσχυσης της άθλησης των παιδιών, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της 1ης Γυμνασίου να εγγραφούν σε αθλητικούς συλλόγους της αρεσκείας τους ενισχύοντας τον αναπτυξιακό αθλητισμό.

Πληθυσμός μαθητών 1ης Γυμνασίου: 100.000 μαθητές.

Δυνητικοί δικαιούχοι: Μαθητές με οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια: 35.000 μαθητές.

Ποσό voucher: 300€.

Σε πανελλαδική κινητοποίηση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και στην Αργολίδα (βίντεο)

0

Σε πανελλαδική κινητοποίηση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, ζητώντας από την κυβέρνηση μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας, που πληρώνουν με ό,τι ισχύει για τους άλλους συγκοινωνιακούς φορείς.

Ο Ανδρέας Σταυρόπουλος εκπρόσωπος στην Αργολίδα των επιχειρηματιών τουριστικών λεωφορείων μιλάει στην κάμερα του argonafpliatv για τα προβλήματα του κλάδου .

Η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουρισμού και ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων ζητάει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη με αίτημα επί της ουσίας να μειωθούν στα μισά τα τέλη. Δυσβάσταχτο κρίνουν το ποσό των 595 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας, ζητώντας «να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός με τους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς».

.

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών του Δημοτικού Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων σε τακτική δια ζώσης συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19-02-2024 , εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών :

Ψήφισμα

Εκφράζει τη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των αγροτών του νομού μας, καθώς οι πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά επέφεραν τεράστια προβλήματα στον αγροτικό τομέα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να επιδίδονται καθημερινά σε αγώνα επιβίωσης ενώ ταυτόχρονα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε το παραγόμενο αγροτικό προϊόν να είναι κατάλληλο προς κατανάλωση, χωρίς εκπτώσεις στην καλλιέργεια και στην ποιότητά του.

Οι αγρότες μας, αλλά και όλος ο κύκλος εργασίας της γεωργίας, είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι και συχνά βλέπουν τον κόπο τους να καταστρέφεται από αντίξοες καιρικές συνθήκες, το εισόδημα τους να πλήττεται και προς αναπλήρωσή του να καταβάλλονται ελάχιστες αποζημιώσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο βρίσκεται στο πλευρό των Αγροτών   και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους, τα δίκαια αιτήματα τους που περιλαμβάνουν τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου, τη μείωση της τιμής του ρεύματος, την επιδότηση σε απαραίτητα γεωργικά εφόδια και λιπάσματα, την εξασφάλιση   κατώτατων τιμών στα αγροτικά προϊόντα που θα
ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής αλλά και θα διασφαλίζουν ένα ελάχιστο εισόδημα ικανό προς επιβίωση. Ο μόνος τρόπος προς αναχαίτιση του κινδύνου ερημοποίησης που απειλεί τις γεωργικές περιοχές του νομού μας είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Δηλώνει την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα και στους αγώνες των αγροτών της Αργολίδας και όλης της χώρας.
Καλεί την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα και να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα, που αναντίρρητα θα ωφελήσει και τους καταναλωτές και όλη την κοινωνία.

Ο Πρόεδρος και
Τα Μέλη του Δημ. Συμβουλίου                  Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων
Ευάγγελος Λαμπρόπουλος                             Δημήτριος Ι. Ορφανός

Ναύπλιο: Ανοιχτό κάλεσμα σε γονείς και κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας για το θέμα της έλλειψης παιδιάτρων

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους γονείς και τους κοινωνικούς φορείς του Νομού, το Σάββατο 24/2 στις 17:00 στο Θεατράκι του ΟΣΕ για το θέμα της έλλειψης παιδιάτρων στον Νομό Αργολίδας.

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών Ναυπλίου εκφράζει την αγωνία όλων των γονιών καθώς, εν έτη 2024, υπάρχουν μόνο 3 παιδίατροι σε δημόσιες δομές σε ολόκληρο τον Νομό για να καλύψουν τις, όλο και αυξανόμενες, ανάγκες και εμείς αγωνιούμε για το αν θα βρούμε παιδίατρο σε εφημερία ή αν θα πρέπει να ταξιδέψουμε μέχρι την Τρίπολη και την Αθήνα για να αντιμετωπίσουμε ένα έκτακτο περιστατικό υγείας των παιδιών μας.

Η συνεχής υποχρηματοδότηση υποβαθμίζει και απαξιώνει την πρωτοβάθμια και
δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και μας οδηγεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύπτουμε την υγεία των παιδιών μας, αλλά και τη δική μας, ακόμα και για τα απολύτως απαραίτητα.

Για όλα τα παραπάνω, καλούμε τους γονείς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής σε συντονισμό και κοινή δράση για να απαιτήσουμε:
● Στελέχωση των Κέντρων Υγείας με παιδιάτρους αλλά και όλες τις αναγκαίες ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών, εξοπλισμένα με σύγχρονο εξοπλισμό..
● Επαρκή στελέχωση όλων των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό ώστε να μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες νοσηλείας.
● Νοσοκομεία σε ΠΛΗΡΗ λειτουργία, που να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας για την περιοχή με αποκλειστική ευθύνη του κράτους χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.

Σε μας και στα παιδιά μας αξίζει μια καλύτερη ζωή, χωρίς εκπτώσεις από τις βασικές μας ανάγκες, χωρίς πασαλείμματα, και για αυτό δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ

ΣΤΑΘΜΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Δηλώστε Συμμετοχή στην «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ» 2024 (πληροφορίες)

0

Δηλώστε Συμμετοχή στην «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ» 2024
Σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας θα συμμετάσχει στην «Πελοπόννησος ΕΧΡΟ» 2024 που θα πραγματοποιηθεί 10 έως τις 14 Απριλίου 2024 στις κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του κτιρίου ΓΕΑ ΑΕ στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης και προτίθεται να χρηματοδοτήσει μέρος του
κόστους συμμετοχής και προβολής των Κορινθιακών επιχειρήσεων.

Τα Επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας
και Μεσσηνίας σας καλωσορίζουν στη μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της
Πελοποννήσου «Πελοπόννησος Expo» 2024.

Η «Πελοπόννησος Expo» είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή έκθεση της
Πελοποννήσου και μετρά ήδη οκτώ (8) χρόνια επιτυχημένης και αποτελεσματικής παρουσίας στον επιχειρηματικό κόσμο, μιας και έχει καθιερωθεί ως η σημαντικότερη έκθεση της Πελοποννήσου που προβάλλει την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την παραγωγικότητα και την επιχειρηματική ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Παρακαλούμε όπως μας δηλώσετε ενδιαφέρον:
https://forms.gle/kCXS7M1vSqzLqdr78

Περισσότερες πληροφορίες: https://shorturl.at/ciBR9

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να καλέσετε στο 27410 24464(937), 2710227141 (εσωτ.212) ή στο 6977 127207.

Επανακαθορισμός των τακτικών μελών και αναπληρωματικών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων της 19ης Φεβρουαρίου, μετά την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων, πραγματοποιήθηκε ο επανακαθορισμός των τακτικών μελών και ισάριθμων αναπληρωματικών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλιέων με το διακριτό τίτλο «Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλιέων », όπου έχει ως εξής:

Α. -Κωνσταντίνα Καραγιάννη Δημ.Σύμβουλος με αναπληρώτρια τη Δημ.Σύμβουλο Σοφία Ξύδη 

– Γεώργιος Φραγκιουδάκης Δημ.Σύμβουλος με αναπληρωτή το Δημ.Σύμβουλο Σταύρο Γαβρήλο 

-Αγγελική Παναγιωτακοπούλου Δημ.Σύμβουλος με αναπληρωτή το Δημ.Σύμβουλο Αθανάσιο Πανουτσόπουλο 

– Ευάγγελος Λαμπρόπουλος Δημ.Σύμβουλος με αναπληρωτή το Δημ.Σύμβουλο Γεώργιο Καρμανιόλα 

– Ράλλη-Πιτσάκη Μαρία Δημ.Σύμβουλος με αναπληρώτρια την Δημ.Σύμβουλο Αναστασίου -Σμυρναίου Κωνσταντίνα, εκ της μειοψηφίας 

– Καχριμάνης Γεώργιος Δημοτικός Σύμβουλος με αναπληρωτή τον Δημ.Σύμβουλο Κυριακόπουλος Δημήτριος, εκ της μειοψηφίας 

– Βασίλειος Ζόραπας δημότης με αναπληρωτή τον δημότη Αθανάσιο Κολλιάτση 

– Σταύρος Κουτρουμπής δημότης με αναπληρωτή την δημότισσα Τόμπρα Ιωάννα 

-Κουστένης Βασίλειος εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΝ , με αναπληρωτή τον Αράπογλου Ιωάννη 

-Ηλίας Τσούρνος του Γεωργίου ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ (περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου Πολιτικός Μηχανικός με αναπληρωτή τον Δερζέκο Χρήστο του Νικ. Πολιτικό Μηχανικό 

Β. Πρόεδρος ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωκράτης Δωρής . 

Αντιπρόεδρος ορίζεται κατά τη πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του. Γ. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου της πιο πάνω δημοτικής επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου

20η Εθελοντική Αιμοδοσία των Αστυνομικών Υπάλληλων Αργολίδας

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Αργολίδας σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Αργολίδας διοργανώνουν  την 20η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 κατά τις ώρες 09.00΄ ως 12.30΄

Παρακαλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους των ενώσεων μας να αγκαλιάσουν τη δράση  προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μία σπουδαία πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης η οποία σώζει καθημερινά ζωές.  

 ΔΙΝΩ ΑΙΜΑ = ΧΑΡΙΖΩ ΖΩΗ.  

                             

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola βρέθηκε στην Αθήνα

0

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola βρέθηκε στην Αθήνα σήμερα ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου.

Το πρωί την υποδέχτηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ συναντήσεις είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων. 

Το απόγευμα, η πρόεδρος του ΕΚ συνάντησε στο Ωδείο Αθηνών νέους πολίτες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και απάντησε σε ερωτήματα και ανησυχίες τους σε σχέση με την πορεία της Ένωσης και τις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024.

Σε κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε: «Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενθαρρυνθούν οι νέοι, ιδιαίτερα όσοι ψηφίζουν για πρώτη φορά, να ψηφίσουν τώρα, στις Ευρωπαϊκές Εκλογές του Ιουνίου. Η επιστολική ψήφος, που πλέον έχει θεσμοθετηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, έχει κάνει πιο γρήγορο και εύκολο από ποτέ το να συμμετέχουμε στη δημοκρατία».

Κατά την ομιλία της στη Βουλή των Ελλήνων, η Roberta Metsola δήλωσε χαρακτηριστικά: «Βασίζομαι στον ελληνικό λαό ώστε να συμμετάσχει ενεργά στις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 9ης Ιουνίου. Να ψηφίσει και να επιλέξει τα 21 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα που θα καθορίσουν τον προσανατολισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα 5 χρόνια».

«Μπορούμε να επαναφέρουμε τον ενθουσιασμό για την Ευρώπη. Μπορούμε να δείξουμε ότι η πολιτική είναι μια δύναμη για το καλό, ένα όχημα θετικής αλλαγής στις κοινότητες και την κοινωνία μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να πείσουμε τους πολίτες να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές τον Ιούνιο», πρόσθεσε. Νωρίς το απόγευμα, παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, όπου περισσότεροι από 600 μαθητές, φοιτητές και νέοι είχαν την ευκαιρία να της απευθύνουν ερωτήσεις σχετικά με τις ανησυχίες τους και ζητήματα που τους απασχολούν.

Οι παρευρισκόμενοι ρώτησαν την πρόεδρο Metsola σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών, όπως η εκπαίδευση, η ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο πολιτισμός. «Μην σταματάτε ποτέ να ρωτάτε πράγματα», είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κλείνοντας τη συζήτηση με τους συμμετέχοντες μαθητές. «Είστε το μέλλον και γι’ αυτό ακριβώς σας ζητούμε να ψηφίσετε», πρόσθεσε, καταλήγοντας με την προτροπή: «Ψηφίστε! Αν δεν το κάνετε εσείς, άλλοι θα ψηφίσουν για εσάς».

Διοργάνωση ημερίδας από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας «Παραβατικότητα – Βία ανηλίκων, Απουσία σεβασμού και ενσυναίσθησης»

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας Ταξίαρχος κ. Ευάγγελος ΠΙΠΕΡΗΣ σας προσκαλεί σε ημερίδα – ενημερωτική εκδήλωση με θέμα  «Παραβατικότητα ενηλίκων – Βία ανηλίκων, Απουσία σεβασμού και ενσυναίσθησης», η οποία θα πραγματοποιηθεί την 23/02/2024 ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων ”PANTAZIS ROYAL” στο Άργος (Δαλαμανάρα).

Στην εν λόγω εκδήλωση θα παρευρίσκονται διακεκριμένοι προσκεκλημένοι του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας ενώ θα την παρακολουθήσουν μαθητές της Α΄Τάξης των Γενικών Λυκείων Ναυπλίου & Άργους-Μυκηνών.
Η παρουσίας σας θα ήταν τιμή μας.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ : Ψήφισμα των Τμημάτων Τεχνών στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο

ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ψήφισμα των Τμημάτων Τεχνών στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο

Τα Τμήματα Τεχνών στα ΑΕΙ εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο
«Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου –Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών
παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων». Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις έγκριτων
συναταγματολόγων, αλλά και πολλών αποφάσεων και ψηφισμάτων άλλων τμημάτων των ΑΕΙ, το νέο νομοσχέδιο εγείρει σοβαρό προβληματισμό ως προς την συμβατότητά του με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 16 του Συντάγματος. Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται, με πλήρη αυτοδιοίκηση, από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και από καθηγητές/τριες που είναι δημόσιοι λειτουργοί. 

Ενώνουμε τις φωνές μας με την ΠΟΣΔΕΠ την ΠΟΣΕΕΔΙΠ, την ΟΣΥΕΕΠ και το πλήθος
άλλων συναδέλφων και πανεπιστημιακών φορέων που έχουν εκφραστεί κατά του
νομοσχεδίου, καθώς και της προσβολής του αυτοδιοίκητου αλλά και της ακαδημαϊκής
ελευθερίας που έχει προκαλέσει η κατάθεσή του.  Προ πάντων ενώνουμε τις φωνές μας με τους φοιτητές και φοιτήτριες που πρωτοστατούν στον αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας ως κοινωνικό αγαθό.

Ζητούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου και διεκδικούμε από το κράτος την έμπρακτη
στήριξη των Τμημάτων Τεχνών στο δημόσιο πανεπιστήμιο.
Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που προβάλλει τον πολιτισμό και την πολιτιστική κληρονομιά ως εθνικά κεφάλαια –χωρίς, δυστυχώς, πάντα να τα στηρίζει έμπρακτα- τα Τμήματα Τεχνών θεμελιώνουν την κοινωνική συνοχή και ευημερία της πολιτείας.

Μάλιστα έχουν δημιουργήσει μια ισχυρότατη παράδοση καλλιτεχνικής πράξης και θεωρίας που συμβαδίζει σχεδόν με την ίδρυση του ελληνικού κράτους. Από το 1837 που ιδρύθηκε (σε πρόδρομη μορφή)  η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, η παράδοση αυτή έχει αναπτυχθεί πολύπλευρα και διευρύνεται τον 21ο αιώνα με την ίδρυση νεότερων τμημάτων που συγκεράζουν την τέχνη με καινοτόμα πεδία της σύγχρονης επιστήμης και με τις νέες τεχνολογίες. 

Συνολικά στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο θεραπεύονται οι εξής τέχνες: εικαστικά,
μουσική, θέατρο, παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, επιτέλεση), οπτικοακουστικές τέχνες, κινηματογράφος και ψηφιακές τέχνες.  Θεραπεύονται επίσης οι εφαρμοσμένες τέχνες της γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας, της εσωτερικής αρχιτεκτονικής, της συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και της φωτογραφίας και οπτικοακουστικών τεχνών.

Ως Τμήματα Τεχνών στο πανεπιστήμιο δεν καλλιεργούμε μόνο την καλλιτεχνική πρακτική αλλά και την έρευνα, η οποία χαράζει νέες κατευθύνσεις για την καλλιτεχνική δημιουργία, απηχώντας διεθνείς ακαδημαϊκές και καλλιτεχνικές τάσεις. Το δημόσιο πανεπιστήμιο ως φορέας διαπανεπιστημιακής έρευνας παρέχει προνομιακές δυνατότητες στα Τμήματα Τεχνών να συμμετέχουν στο σύγχρονο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού,  όπου κυριαρχεί  ο  καλλιτεχνικός πλουραλισμός  και αναπτύσσονται νέες, υβριδικές μορφές τέχνης.

Η υψηλή ποιότητα της καλλιτεχνικής παιδείας στο πανεπιστήμιο διασφαλίζεται με την
αξιολόγηση των προγραμμάτων σπουδών μας από ανεξάρτητη εθνική αρχή (ΕΘΑΑΕ).
Tονίζουμε ότι το πανεπιστήμιο είναι το μόνο τμήμα του δημόσιου τομέα υπό συνεχή και πλήρη αξιολόγηση, διασφαλίζοντας ότι η παιδεία που παρέχεται ανταποκρίνεται σε διεθνείς προδιαγραφές.

Τα κοινωνικά αγαθά που προσφέρουν τα Τμήματα Τεχνών στο δημόσιο Πανεπιστήμιο
εξασφαλίζονται και αναπτύσσονται, όπως ορίζει το Σύνταγμα, με την αποκλειστική μέριμνα της πολιτείας πέρα από χρησιμοθηρικές παραμέτρους, καθώς και εξαρτήσεις από χορηγούς και δίδακτρα που εισάγουν διακρίσεις και μοιραία θα έχουν επίσης επίπτωση στην δυνατότητα του Πανεπιστημίου να παράγει νέα γνώση, καινοτόμο έρευνα και καλλιτεχνική δημιουργία.
Ως πανεπιστημιακοί λειτουργοί, υπεύθυνοι πολίτες/ιδες και φορολογούμενοι/ες

Διεκδικούμε:

1. Την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου επειδή αλλοιώνει τον θεμελιώδη χαρακτήρα
της εκπαίδευσης ως λειτούργημα και την ιδιότητα των Πανεπιστημιακών δασκάλων
ως δημόσιων λειτουργών.  
2.  Την έμπρακτη υποστήριξη της πολιτείας στα Τμήματα Τεχνών με ενίσχυση της
πενιχρής χρηματοδότησης του δημοσίου πανεπιστημίου σε επίπεδο ανάλογο με τον
ευρωπαϊκό μέσο όρο.  Ζητούμε χρηματοδότηση για την υποστήριξη της έρευνας, την
πρόσληψη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, την συντήρηση και αναβάθμιση
των εγκαταστάσεων και τη βελτίωση της φοιτητικής μέριμνας.   

3. Κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων μας σε όλους τους
δημόσιους φορείς που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την τέχνη και τον πολιτισμό. 
Επισημαίνουμε την ανάγκη της ιδιαίτερης μέριμνας για τα νέα καλλιτεχνικά
αντικείμενα που αξιοποιούν την ψηφιακή τεχνογνωσία.
4. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την σχεδιαζόμενη ίδρυση ενός νέου δημοσίου
Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με
εκπροσώπους των υφιστάμενων Τμημάτων Τεχνών του Πανεπιστημίου, που έχουν τη
σχετική και απαραίτητη εμπειρία, ερευνητικό υπόβαθρο και τεχνογνωσία.

Τέλος, ζητούμε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης για την επίλυση των ζητημάτων που θέτουμε στο παρόν ψήφισμα.  
Η τέχνη προπορεύεται πάντα στις κοινωνικές εξελίξεις και μας επιτρέπει να οραματιζόμαστε το μέλλον.  Με τη συνδρομή της πολιτείας ευελπιστούμε ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο θα συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση μιας παγκόσμιας Αγοράς ελεύθερης διακίνησης ιδεών, καλλιτεχνικής έκφρασης και δημοκρατικών αξιών.

Το παρόν ψήφισμα είναι προϊόν ευρύτατης συναίνεσης, διατμηματικής και
διαπανεπιστημιακής. Έχει εγκριθεί έως τώρα, με αποφάσεις συνελεύσεων, σχεδόν από όλα τα Τμήματα Τεχνών, στα εξής Πανεπιστήμια της χώρας: την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Tα τμήματα που υποστηρίζουν το ψήφισμα
(ανά έτος ίδρυσης και λειτουργίας) έχουν ως εξής:
1. Τμήμα Εικαστικών Τεχνών, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Αθήνα, 1837)
2. Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη, 1984, έναρξη λειτουργίας, 1985)
3. Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, ΕΚΠΑ (Αθήνα, 1990)
4. Τμήμα Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ (Αθήνα, 1991)
5. Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών (Πάτρα, 1989, έναρξη λειτουργίας 1992)

6. Τμήμα Θεάτρου, ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη, 1992)
7. Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο (1992)
8. Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (1998)
9. Τμήμα Eικαστικών Tεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
(Ιωάννινα, 2000)
10. Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (2003)
11. Τμήμα Κινηματογράφου, ΑΠΘ (Θεσσαλονίκη, 2004)

12. Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα 2004)
13. Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
(Φλώρινα, 2006)
14. Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, ΠΑΔΑ (Αιγάλεω, 2018, πρώην
παλαιότερων ΤΕΙ)
15. Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Άρτα, 2018)
16. Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, ΕΚΠΑ (Ψαχνά Εύβοιας, 2019)
17. Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Ναύπλιο, 2019)

Αναχώρησαν οι αγρότες της Αργολίδας που συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (βίντεο)

Από την Δαλαμανάρα Άργους στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης αναχώρησαν με ένα λεωφορείο  αγρότες της Αργολίδας που συμμετέχουν στο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος.

Βάση του προγράμματος στις 13:00 το κονβόι των 120 τρακτέρ από περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας πέρασε τις Αφίδνες και συνέχισε για την Αθήνα, με τα οχήματα να κινούνται με ταχύτητες περίπου 40 χλμ/ώρα και στην ενδιάμεση διαδρομή  αγρότες από την Αθήνα και την Εύβοια περιμένουν τους συναδέλφους τους που έρχονται με τα τρακτέρ.  Οι αγρότες της Πελοποννήσου, αναμένονται στο ΣΕΑ Μεγάρων.

Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν τα τρακτέρ από όλα τα μπλόκα Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας αλλά και περίπου 40 λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες στο κέντρο της Αθήνας για τη συγκέντρωση του απογεύματος.

Ως άτυπη επιτροπή υποδοχής ιδιοκτήτες ταξί έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο ύψος της Σπύρου Πάτση επί της λεωφόρου Αθηνών με την τροχαία να έχει διακόψει την κυκλοφορία στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Το κονβόι των αγροτών από την Κεντρική Ελλάδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί από το Κάστρο Βοιωτίας όπου είχαν διανυκτερεύσει ενώ νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν αγρότες από την Κρήτη για να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Σε δήλωσή του το μεσημέρι της Τρίτης ο προϊστάμενος Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας (Θ.Ε.Π.Ε.Κ.), Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεοφάνης Αναγνώστου κάλεσε τους πολίτες «να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους κεντρικούς οδικούς άξονες και συγκεκριμένα περιμετρικά της πλατείας Ομονοίας και της πλατείας Συντάγματος, ιδίως μετά τη μία το μεσημέρι έως και την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων» ενώ υπενθύμισε ότι «σε περίπτωση ύπαρξης εξαιρετικού λόγου μετακίνησης μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης για τη λήψη οδηγιών».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου δεν πρόκειται να κλείσει το μετρό, εκτός κι αν υπάρχουν έκτακτοι λόγοι ασφάλειας που θα αναγκάσουν τις Αρχές να κλείσουν κάποιον σταθμό. Πρόσθεσε, δε, ότι μέτρα θα υπάρξουν και το πρωί της Τετάρτης όταν και θα αποχωρήσουν οι αγρότες: «Θα υπάρχει και πάλι έντονη παρουσία της Τροχαίας, ώστε να διευκολύνει όντως την κίνηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των αγροτών, οι οποίοι φυσικά θα συνοδευτούν και στην αποχώρησή τους από το Λεκανοπέδιο. Από τις πρωινές ώρες αναμένεται να ξεκινήσει αυτή η αποχώρηση και φανταζόμαστε ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει όμως έντονη παρουσία της Τροχαίας για να διευκολύνει τον κόσμο»

Η προσυγκέντρωση των αγροτών στο κέντρο της Αθήνας θα ξεκινήσει στις 17:30, ενώ το παναγροτικό συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 18:30. Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί -μετά από σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη- το σύνολο των τρακτέρ και των αγροτικών αυτοκινήτων να κινηθούν από την εθνική οδό και τη λεωφόρο Κηφισού στη λεωφόρο Αθηνών. Στη συνέχεια, υπό τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, θα κινηθούν αντίθετα στην πλατεία Καραϊσκάκη μέσω της οδού Αχιλλέως και στην πλατεία Ομονοίας, όπου θα σταθμεύσουν, πριν ανηφορίσουν αντίθετα στην Πανεπιστημίου μέχρι την πλατεία Συντάγματος. Σε όλους αυτούς τους δρόμους θα ισχύσει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, όπως επίσης στην Αμαλίας -Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς. Έχει προγραμματιστεί τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες να σταθμεύσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο

Τα μέτρα της Τροχαίας

Η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει ισχύ έκτακτα μέτρα λόγω των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ προτείνει στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο εάν δεν είναι απαραίτητο. Σε ό,τι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, θα ισχύσει από το μεσημέρι προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα τρακτέρ θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομόνοιας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομόνοιας.

Ακολούθως, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς. Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών στις 23 Φεβρουαρίου 2024

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Οδός Καποδιστρίου αριθ. 9 – ισόγειο) στις 23 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:00, σε τακτική (ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ) συνεδρίαση του Σώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως ισχύει, για να συσκεφθούμε και αποφασίσουμε για τα παρακάτω θέματα:

1. Περί καθορισμού των δημοτικών τελών οικονομικού έτους 2024 και εφεξής –
εισηγητής ο κ. Γ. Κωτσονάρος.
2. Περί καθορισμού των τελών άρδευσης οικονομικού έτους 2024 και εφεξής –
εισηγητής ο κ. Γ. Κωτσονάρος.
3. Περί καταρτίσεως Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Άργους – Μυκηνών έτους
2024 – εισηγητής ο κ. Κ. Αδρακτάς.

4. Περί εγκρίσεως 1 ου Α.Π.Ε. του έργου: «Αποκατάσταση φθορών οδοστρώματος
Δ.Ε. Άργους 2023» – εισηγητής ο κ. Κ. Αδρακτάς.
5. Περί εγκρίσεως 1 ου Α.Π.Ε. του έργου: «Κατασκευή οστεοφυλακίου» – εισηγητής ο
κ. Κ. Αδρακτάς.
6. Περί παρατάσεως προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Οδοποιία Δ.Ε. Άργους –
2 ο έργο» – εισηγητής ο κ. Κ. Αδρακτάς.
7. Περί εγκρίσεως του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του
έργου: «Οδοποιία Δ.Ε. Λέρνας» – εισηγητής ο κ. Κ. Αδρακτάς.

8. Περί προσωρινής εγκρίσεως εισόδου – εξόδου σε αγροτεμάχιο για υπάρχον
Βιοτεχνικό κτίριο, της μισθώτριας εταιρίας «FOODPROM A.E», στη θέση
“Καμίνι” “Καλαμακίου” Κτηματικής Περιφέρειας Μύλων του Δήμου Άργους –
Μυκηνών και επί Αγροτικής οδού (σχετ. η υπ’ αριθ. 15/2024 απόφαση της
Δημοτικής Επιτροπής) – εισηγητής ο κ. Κ. Αδρακτάς.
9. Περί παραχώρησης σε κοινή χρήση τμήματος οικοπέδου στον οικισμό Κιβερίου
του Δήμου Άργους – Μυκηνών κατόπιν αιτήσεως της κ. Παπαδάτου
Κυριακούλας – εισηγητής ο κ. Κ. Αδρακτάς.

10. Εργασίες σε ρυμοτομούμενα κτίσματα κατόπιν αιτήσεως των κ.κ. Κων/νου Νίκα
– Μαρίνου Νικολίτσα – εισηγητής ο κ. Κ. Αδρακτάς.
11. Παράταση εκμίσθωσης ακινήτου Δήμου Άργους – Μυκηνών επί της επαρχιακής
οδού Άργους – Νέας Κιου για 6 έτη και καθορισμός νέου μισθώματος –
εισηγητής ο κ. Α. Λιόλιος.
12. Περί παρατάσεως μισθώσεως καντίνας Ν. Κιου – εισηγητής ο κ. Χ. Πούλος.
13. Περί κατανομής ποσού 103.990,00 € από το Υπουργείο Εσωτερικών στις
Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Άργους – Μυκηνών για λειτουργικές δαπάνες
των σχολείων – εισηγήτρια η κ. Δ. Γάτσιου.

14. Περί ορισμού διαχειριστών των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Άργους –
Μυκηνών και έγκρισης συναλλαγών πληρωμής μέσω τερματικών συσκευών
POS – εισηγητής ο κ. Γ. Κωτσονάρος.

15. Περί ορισμού δύο (2) εκπροσώπων του Δήμου για την συγκρότηση του
σχολικού συμβουλίου του 2 ου Γενικού Λυκείου Άργους (άρθρο 107 του Ν.
4823/2021) – εισηγητής ο κ. Α. Βαρδάκας.
16. Περί ορισμού εκπροσώπου του Δήμου με τον αναπληρωτή του ως μέλους της
επιτροπής του άρθρου 35 του υπ’ αριθ. 20 Γενικού Κανονισμού Λιμένα (ΦΕΚ
Β΄444/99), όπως ισχύει – εισηγητής ο κ. Σ. Δαμάλας.
17. Περί κοπής δύο (2) πεύκων στο πάρκο “Αμπεβίλ” της Δημοτικής Κοινότητας
Άργους (σχετ. η υπ’ αριθ. 14/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής) –
εισηγητής ο κ. Γ. Αλεξανδρόπουλος.

18. Περί κοπής δύο δέντρων και θάμνων στον 2 ο παιδικό Σταθμό της Δημοτικής
Κοινότητας Άργους – εισηγητής ο κ. Γ. Αλεξανδρόπουλος.
19. Περί κοπής δύο δέντρων στο 4 ο Δημοτικό Σχολείο Άργους – εισηγητής ο κ. Γ.
Αλεξανδρόπουλος.
20. Περί εγκρίσεως ή μη πρακτικού επιτροπής επιλογής Νο 7 για εγγραφές-
διαγραφές προ-νηπίων με τροφεία  και με ΕΣΠΑ για τον μήνα Φεβρουάριο 2024
στον 2 ο Παιδικό Σταθμό Άργους του Δήμου Άργους – Μυκηνών για την σχολική
περίοδο 2023 – 2024 – εισηγητής ο κ. Α. Λιόλιος.

21. Περί αποδοχής συνοδού παράλληλης στήριξης σε εγγεγραμμένο προ-νήπιο στο
ΝΕΟ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ – εισηγητής ο κ. Α. Λιόλιος.
22. Περί εκμισθώσεως της αίθουσας τέχνης και πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος»
σύμφωνα με το άρθρο 192 του Νόμου 3463/2006 παρ. 2, όπως τροποποιήθηκε
με το Άρθρο 196 του Νόμου 4555/2018 και όπως ισχύει σήμερα – εισηγητής ο κ.
Π. Μπουλούκος.
23. Περί συστάσεως Δημοτικής επιτροπής Ισότητας στο Δήμο Άργους – Μυκηνών
κατ’ εφαρμογή του άρθρου 6 του Ν. 4604/2019 – εισηγήτρια η κ. Φ.
Ξηνταροπούλου.

Επισημαίνουμε ότι κατά την διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων μεταδίδονται
ζωντανά (live) στην επίσημη σελίδα του Δήμου Άργους – Μυκηνών στο Youtube
(σχετικό link: https://www.youtube.com/@mun.argous.mycenae )

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Κων/νος Αναγνωστόπουλος

Διοργανωτές του Αγροτικού Συλλαλητηρίου στην Αθήνα: Απομονώστε τους υπονομευτές του αγώνα μας

Κάλεσμα στήριξης προς τον κόσμο της Αθήνας για την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του αγροτικού συλλαλητηρίου, καταγγέλλοντας τις όποιες ενέργειες αποσκοπούν στην υπονόμευση του αγώνα τους.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Ο αγροτικός κόσμος όλης της Ελλάδας δίνει μια μάχη που συνεχίζεται επί 3 εβδομάδες στα μπλόκα και με άλλες κινητοποιήσεις και κορυφώνεται με το μεγάλο, παναγροτικό, πανελλαδικό συλλαλητήριο και με τρακτέρ που οργανώνουν τα μπλόκα, την Τρίτη 20 Φλεβάρη, στις 6:30 μμ, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα. Ο αγώνας μας στοχεύει στην ικανοποίηση από την κυβέρνηση συγκεκριμένων αγροτικών αιτημάτων που αφορούν στην επιβίωσή μας.

Ζητάμε από τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους των σπουδών, τους συνταξιούχους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών της Αθήνας να συμμετάσχουν μαζί μας στο συλλαλητήριο για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματά μας, που αφορούν και τους ίδιους, αφού από την δική μας επιβίωση για την οποία παλεύουμε εξαρτάται αν θα μπορούν να εξασφαλίσουν φθηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή τους και για την κάλυψη άλλων λαϊκών αναγκών.

Οποιαδήποτε άλλη, παράλληλη ή ξεχωριστή συγκέντρωση και κινητοποίηση που μπορεί να οργανωθεί στο χώρο του συλλαλητηρίου, με αιτήματα πέρα και έξω από το συγκεκριμένο πλαίσιο αγροτικών αιτημάτων που έχουν θέσει τα μπλόκα, ουδεμία σχέση έχει με τον αγώνα μας και, ουσιαστικά, στοχεύει στην υπονόμευσή του.

Καταγγέλλουμε τις όποιες ενέργειες αποσκοπούν στην συκοφάντηση και υπονόμευση του αγώνα μας και καλούμε όλους τους αγρότες και το λαό της Αθήνας να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη στο συλλαλητήριο, απομονώνοντας κάθε προβοκατόρικο στοιχείο που αποτελεί «ξένο και εχθρικό σώμα» για το αγροτικό κίνημα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!»

Με συννεφιά και καταιγίδες ο καιρός σήμερα – Πρόγνωση έως το Σάββατο

Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, συννεφιά, βροχές και καταιγίδες περιλαμβάνει το σημερινό σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Το σκηνικό του καιρού θα επαναληφθεί και την Τετάρτη (21/2). ενώ την Πέμπτη, την Παρασκευή, το Σάββατο, θα ανέβει η θερμοκρασία σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 04 έως 12 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές από 07 έως 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού σήμερα (20/2) ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο, κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, τις πρώτες πρωινές ώρες και από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νοτιότερα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα μέχρι το μεσημέρι. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι αργά το απόγευμα στην Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος και στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανή βροχή έως το μεσημέρι. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού έως το Σάββατο (24/2)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 21-02-2024

Αρχικά στo Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στις Σποράδες, νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου (κυρίως νοτίως της Κέρκυρας), τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, όπου το βράδυ θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και θα εξασθενήσουν.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 15 με 16 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-02-2024

Στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα στην Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στη δυτική Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23-02-2024

Στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κατά διαστήματα.

Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-02-2024

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπολοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά και πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι στα δυτικά τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

πηγή: www.iefimerida.gr

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι ως μέλη συμμορίας διέπρατταν κλοπές από οικίες

0

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 17 ης Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, αστυνομικός που τελεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας και ιδιώτης για –κατά περίπτωση– σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά, ενώ στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται και 25χρονος αλλοδαπός.

Προηγήθηκε καταγγελία σχετικά με τη δράση αστυνομικού σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, ενώ όπως εξακριβώθηκε επρόκειτο για αστυνομικό, ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν και βρισκόταν σε κατάσταση διαθεσιμότητας.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη του εποπτεύοντος εισαγγελικού λειτουργού και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Έπειτα από συνδυαστική μελέτη, αξιολόγηση και ανάλυση του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού, προέκυψε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, οργανώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων επιδιώκοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα, εντόπιζαν οικίες κι αφού διαπίστωναν ότι οι ένοικοι απουσίαζαν, προχωρούσαν στην κατόπτευση του περιβάλλοντος χώρου και έπειτα εισέρχονταν στις οικίες και αφαιρούσαν αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Ο αστυνομικός εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (17/02/2024), καθώς έβγαινε από δωμάτιο βραχυχρόνιας μίσθωσης στο οποίο προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει κλοπή από κοινού με τον ιδιώτη συνεργό του και στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, αφού αρχικά προσπάθησε να διαφύγει προβάλλοντας αντίσταση στους αστυνομικούς.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων σε -5- συνολικά περιπτώσεις κλοπής από τον εσωτερικό χώρο οικίας, αποθήκης, δωματίων βραχυχρόνιας μίσθωσης και από πεζό άτομο στην Αθήνα, ενώ ακόμα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή έτερου ατόμου, 25χρονου αλλοδαπού, σε μία από τις ανωτέρω περιπτώσεις κλοπών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες που διέμεναν και χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 κουκούλα τύπου full face,

 μεταλλική ράβδος και ασύρματος,

 γεμιστήρας φυσιγγίων, -12- φυσίγγια και κάλυκας φυσιγγίου των 9mm,

 νάιλον σακουλάκι με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους 1,8 γραμμαρίων,

 -8- μπρελόκ με συνολικά -23- κλειδιά,

 -8- κινητά τηλέφωνα και -2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

 μονάδες σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών,

 διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές,

 δελτίο ταυτότητας και άδεια οδήγησης,

 τσαντάκι εντός του οποίου υπήρχε τραπεζική κάρτα, 

 κουτί με κόσμημα χρυσής απόχρωσης,

 κομμάτι πλαστικού, με ενσωματωμένα δύο κλειδιά και μια ετικέτα,

 νάιλον σακουλάκι που περιείχε χάπια,

 χαρτονομίσματα ξένων χωρών και

 αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου: Μη πόση του νερού στους οικισμούς Μιδέας και Αμυγδαλίτσας

Από τη Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου ανακοινώνεται ότι έχει επέλθει διακοπή υδροδότησης στους οικισμούς : Μιδέας και Αμυγδαλίτσας.

Η διακοπή υδροδότησης οφείλεται σε βλάβη του αντλητικού συγκροτήματος στη γεώτρηση της Μιδέας .

Για το λόγο αυτό θα ενεργοποιηθεί η εφεδρική γεώτρηση της Μιδέας η οποία θα λειτουργήσει τις βραδινές ώρες ώστε να τροφοδοτηθεί με νερό ο οικισμός και μέχρι να επισκευασθεί η κανονική γεώτρηση .
Μέχρι λήψης δειγμάτων νερού από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για ανάλυσή τους, από την εφεδρική γεώτρηση συνίσταται η μη πόση του νερού.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα – Οι δρόμοι που θα κλείσουν, χάρτης

Τα έκτακτα μέτρα της τροχαίας λόγω των αυριανών αγροτικών κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία σε ενημέρωσή της νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα τρακτέρ θα κινηθούν προς την Αθήνα συνοδεία περιπολικών με δρομολόγια από το Κάστρο Βοιωτίας και τα Μέγαρα Αττικής, όπου θα συγκεντρωθούν. Επιπλέον, τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες, θα σταθμεύσουν σε χώρους του ΟΑΚΑ, εώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Το κονβόι από το Κάστρο Βοιωτίας αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το πρωί. Περίπου στις 11 με 12 το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στα διόδια των Αφιδνών και εκεί η αστυνομία θα σταματήσει τους αγρότες και θα δώσει το οκ να ξεκινήσουν όποτε αυτή κρίνει πως πρέπει. 

Δείτε τον χάρτη με τις αυριανές τροποποιήσεις στην Αθήνα


Αναφορικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από αύριο το μεσημέρι προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα και συγκεκριμένα στο τμήμα Λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη.

Τα τρακτέρ Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φθάσουν στο Σύνταγμα. Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Ακολούθως, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

πηγη www.protothema.gr/

ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας: Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές του δήμου Ναυπλιέων

Ο ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας ενημερώνει ότι θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης των κάτωθι περιοχών λόγω εργασιών κατασκευών στο δίκτυο διανομής Μέσης Τάσης:

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2024

14.00-15.00 ΑΝΥΦΙ, ΜΑΝΕΣΙ-ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΣΑ, ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ, ΜΗΔΕΑ, ΤΜΗΜΑ ΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ (ΒΟΡΕΙΑ), ΗΡΑΙΟ (ΑΒΔΙΜΠΕΗ) ΠΛΗΣΙΟΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ, ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ (ΤΜΗΜΑ)

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας υπενθυμίζουμε ότι για λόγους ασφαλείας, καθ΄ όλη τη διάρκεια της διακοπής τα δίκτυα και οι εσωτερικές εγκαταστάσεις να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνεχώς υπό τάση.

Αυστηρές συστάσεις για την καθαριότητα ιδιωτικών και δημοσίων χώρων του Δήμου Ναυπλιέων

Αυστηρές συστάσεις για την καθαριότητα ιδιωτικών και δημοσίων χώρων από τη Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ναυπλιέων

Η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ναυπλιέων
ενημερώνει ότι, σύμφωνα με το νόμο οι ιδιοκτήτες οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων
χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οφείλουν να επιλαμβάνονται για την καθαριότητα αυτών.

Πολλά στρέμματα τα οποία πρέπει να καθαρίζονται κάθε χρόνο ανήκουν σε
υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου. Για το λόγο αυτό η υπηρεσία Καθαριότητας έχει
αποστείλει επιστολές σε διάφορές υπηρεσίες και φορείς, προκειμένου να φροντίσουν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.

Συγκεκριμένα, έχουν σταλεί επιστολές προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου για το ακίνητο με ΚΑΕΚ 020490620004/0/0 το οποίο βρίσκεται στην περιοχή «ΞΕΝΙΑ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑΣ», στα ακίνητα με ΚΑΕΚ 020494801090/0/0, 020494801091/0/0 και 020494801092/0/0 τα οποία βρίσκονται στην περιοχή «Καραθώνα», στα ακίνητα με ΚΑΕΚ 020490218004 και 020490218006/0/ τα οποία βρίσκονται έμπροσθεν της παραλίας Ναυπλίου, στο ύψος του Ξενοδοχείου «Αμφιτρύων», και στα ακίνητα με ΚΑΕΚ 020491109001/0/0, 0020491110001/0/0 και 020491001001/0/0 τα οποία βρίσκονται πλησίον του Ι. Ν. Αγίου Αναστασίου τα οποία βρίσκονται σε ευαίσθητα σημεία της πόλεως όπου συγκεντρώνεται πλήθος πολιτών και επισκεπτών, χρήζουν καθαρισμού το συντομότερο δυνατό.

Ο Δήμος Ναυπλιέων προσβλέπει στη συνεργασία όλων και απευθύνει έκκληση προς όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να ανταποκρίνονται έγκαιρα στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους, καθώς αυτό αποτελεί πάνω απ’ όλα πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και το περιβάλλον.

Απογευματινά χειρουργεία: Πώς θα λειτουργήσουν στο ΕΣΥ – Από 300 έως 2.000 ευρώ το κόστος για τους πολίτες

Από 300 ευρώ έως 2.000 ευρώ θα πληρώνουν οι πολίτες για απογευματινά χειρουργεία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που ξεκινούν από την 1η Μαρτίου. Το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και τον Υφουπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις χωρίζονται σε έξι κατηγορίες με βάση ιατρικά κριτήρια και η κοστολόγηση των επεμβάσεων γίνεται σε επίπεδο κατηγορίας. Ειδικότερα, οι κατηγορίες έχουν ως εξής:

 • Πολύ μικρή επέμβαση: Ο πολίτης θα κληθεί να καταβάλλει 300 ευρώ.
 • Μικρή: Το κόστος για τον πολίτη θα είναι 500 ευρώ.
 • Μεσαία: Το κόστος για τον πολίτη θα είναι 900 ευρώ.
 • Μεγάλη: Το κόστος ανέρχεται σε 1.200 ευρώ.
 • Βαρειά: Το κόστος ανέρχεται σε 1.600 ευρώ.
 • Εξαιρετικά βαρειά: Το κόστος ανέρχεται σε 2.000 ευρώ.
 • Όπως τόνισε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Ενδεικτικά, μια μικρή επέμβαση (πχ καταρράκτης) στον ιδιωτικό τομέα κοστίζει πάνω από 800 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στο Υπουργείο. Αντίστοιχα, μία μεγάλη ή βαρειά επέμβαση (πχ αρθροπλαστική ισχίου, αρθροπλαστική γόνατος) κοστίζει περισσότερα από 3.500 ευρώ σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

  Τα χρήματα που θα καταβάλλουν οι πολίτες θα επιμερίζονται για τις αμοιβές των χειρουργών, των αναισθησιολόγων και του νοσηλευτικού προσωπικού. Για μία μεγάλη επέμβαση (πχ χολοκυστεκτομή) ο χειρουργός θα παίρνει 550 ευρώ και ο αναισθησιολόγος 350 ευρώ. Για μια βαρειά επέμβαση (πχ αρθροπλαστική ισχίου) ο χειρουργός θα λαμβάνει 750 ευρώ και ο αναισθησιολόγος 400 ευρώ, ενώ για μια εξαιρετικά βαρειά επέμβαση ο χειρουργός θα λαμβάνει 1.000 ευρώ και ο αναισθησιολόγος 450 ευρώ.

  «Σκοπός μας δεν είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, σκοπός είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του. Μόνο ένας άνθρωπος ανόητος θα πίστευε στην κατάργηση του ΕΣΥ, το ΕΣΥ το αγαπάμε το φροντίζουμε και για αυτό εργαζόμαστε», σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόσθεσε δε ότι η ιδέα για αξιοποίηση των χειρουργικών αιθουσών τις απογευματινές ώρες δεν είναι καινούργια.

  «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να καταστήσουμε τη θέση του χειρουργού και του αναισθησιολόγου πιο ελκυστική», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι στο τέλος το εγχείρημα θα αγκαλιαστεί από όλους.

  Οι ασφαλιστικές δικλείδες

  Το Υπουργείο Υγείας έχει ορίσει ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μη μετακυλίσουν τα τακτικά χειρουργικά περιστατικά στην απογευματινή λειτουργία. Όπως είπε ο Υπουργός Υγείας δεν θα μπορεί μια κλινική να κάνει απογευματινά χειρουργεία, εάν πρώτα δεν έχει συμπληρώσει το έργο στα πρωινά χειρουργεία. Εάν διαπιστωθεί ότι κλινικές πέσουν κάτω από τον μέσο όρο παραγωγής τους, χάνουν την άδεια διενέργειας απογευματινών χειρουργείων.
 • Στο πλαίσιο καλύτερης διαχείρισης των χειρουργικών περιστατικών, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι από 1η Φεβρουαρίου είναι σε λειτουργία, όχι σε δημόσια θέα ακόμη, η Ενιαία Λίστα Χειρουργείων. Μάλιστα, όπως είπε η ιστοσελίδα για τη διαθεσιμότητα της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων θα είναι διαθέσιμη στους πολίτες σε ένα τρίμηνο από τώρα, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα των αναμονών για χειρουργείο ανά νοσοκομείο. «Παρατηρείται ανισοκατανομή στις αναμονές. Πιστεύουμε ότι έτσι θα ενισχυθεί η άμιλλα των κλινικών», σημείωσε.

  102.000 χειρουργικά περιστατικά σε αναμονή

  «Δεν ανακαλύψαμε τον τροχό, εδώ και 20 χρόνια εφαρμόζονται τα απογευματινά χειρουργεία», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

  Παρουσιάζοντας την κατάσταση σε άλλα υγειονομικά συστήματα, έδωσε δύο παραδείγματα: Της Σουηδίας, όπου η αναμονή για χειρουργείο είναι περίπου 50 ημέρες, και του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου ο μέσος χρόνος αναμονής είναι πάνω από 12 μήνες και περιμένουν 7,6 εκατ. πολίτες.

  Το ελληνικό Υπουργείο Υγείας στα τέλη Ιουνίου 2023 ξεκίνησε την προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τις λίστες χειρουργείων. Συλλέχθηκαν στοιχεία από 126 νοσοκομεία και έγιναν περισσότερες από 150.000 τηλεφωνικές κλήσεις σε πολίτες. Μέσω αυτής της διαδικασίας, μειώθηκε ο αριθμός των εγγεγραμμένων πολιτών στη λίστα κατά 38%. Έτσι, από 120.000 περιστατικά, σήμερα σε αναμονή είναι 102.634 περιστατικά. Πιο συγκεκριμένα, 44.459 περιστατικά έχουν 0-4 μήνες αναμονή, 31.954 έχουν 4-12 μήνες αναμονή και 26.221 περιστατικά έχουν αναμονή περισσότερο από 12 μήνες.

  Οι μεγαλύτερες αναμονές διαπιστώνονται στη βόρεια Ελλάδα. Η 3η Υγειονομική Περιφέρεια έχει το 29% των περιστατικών που περιμένουν, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια το 24% και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια της Αττικής το 23%. Δεν καταγράφονται αναμονές για ογκολογικά περιστατικά και βαριά περιστατικά.

  «Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει αναμονή πάνω από 12 μήνες», τόνισε ο υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, όσοι πολίτες περιμένουν σήμερα πάνω από 4 μήνες θα μπορούν να χειρουργηθούν το απόγευμα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για το σκοπό αυτό, έχουν εξασφαλιστεί 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα χειρουργεία που θα γίνουν δωρεάν ανέρχονται σε 50.000

  ΠΗΓΗ: https://www.protothema.gr/

Έσπασαν ξανά την τζαμαρία στο γραφείο της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο (βίντεο)

Σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 τα ξημερώματα ,έσπασαν την τζαμαρία , άγνωστοι με πέτρες όπου πέταξαν στο γραφείο της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στην οδό 25ης Μαρτίου στο Ναύπλιο.

Ο θόρυβος έγινε αντιληπτός από κάποιους περίοικους αλλά δεν πρόλαβαν να διακρίνουν τα άτομα.

Το συγκεκριμένο γραφείο έχουν γίνει στόχος επίθεσης και κατά το παρελθόν με πιο προστάτη επίθεση στις 9 Ιουνίου του 2023 όπου και πάλι είχαν σπάσει άγνωστοι τα τζάμια. Στον ίδιο χώρο συστεγάζεται και η ΔΕΕΠ Αργολίδας όπου πραγματοποιεί συσκέψεις σε τακτικά διαστήματα.

Στο σημείο βρέθηκε  ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Ναυπλίου Γιώργος Λυσίκατος που προχώρησε σε καταγγελία και μήνυση κατά αγνώστων στην αστυνομία για την φθορά, ώστε να ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ερευνώνται και κάμερες από γειτονικά καταστήματα για το αν έχουν καταγράψει την επίθεση.

Παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σ. Ζαχαράκη το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Νταντάδες της Γειτονιάς» στο Ναύπλιο (βίντεο)

Σήμερα Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό σεμινάριο σε συμμετέχουσες στο πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»  στο Ναύπλιο, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Στην παρουσίαση και εκπαίδευση του προγράμματος παρευρέθηκαν ακόμα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γ. Μαντζούνης ο Προέδρος ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, η Προϊσταμένη Εκαπιδευσης του ΕΚΑΒ Αγγελική Πουλοπούλου,ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Περ. Πελοποννήσου Κ.Κατσαρός, ο υπευθυνος του ΕΚΑΒ Αργολίδας Β. Οψιμούλης και άτομα όπου πρέπει να πιστοποιηθούν δωρεάν μέσα από ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασύγχρονης διδασκαλίας, γραπτών δοκιμασιών και πρακτικής άσκησης και αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός: αφενός για την υποστήριξη και διευκόλυνση των γυναικών μητέρων και κηδεμόνων, προκειμένου μετά την απόκτηση ενός παιδιού να πετύχουν την πλήρη επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και τη συνέχιση της επαγγελματικής τους καριέρας και αφετέρου για τη μείωση της αδήλωτης εργασίας μέσω της ενθάρρυνσης άνεργων, κυρίως, γυναικών να εργαστούν ως παιδαγωγοί-φροντιστές.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας έχει συνάψει μνημόνιο συνεργασίας με το ΕΚΑΒ για την πιστοποίηση τους δωρεάν μέσα από ένα άρτιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασύγχρονης διδασκαλίας, γραπτών δοκιμασιών και πρακτικής άσκησης και αξιολόγησης.

Το πρώτο πρόγραμμα έγινε στις 27/9/22 και έκτοτε σε προγράμματα που έχουν γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Ηράκλειο, Κοζάνη, Λάρισα, Αγρίνιο, Ναύπλιο, Καβάλα, έχουν πιστοποιηθεί 183 υποψήφιοι. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ναυπλίου έχουν εγγραφεί 11 υποψήφιες ενω τρείς ήταν οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ

Εργατικά σωματεία Αργολίδας : Απεργιακή συγκέντρωση στο Άργος

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τους όρους εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη δουλεία για να υπερτονίσουμε μια εξοργιστική κατάσταση που κυριαρχεί στους χώρους δουλειάς. Και δυστυχώς η λεγόμενη εργασιακή ζούγκλα δεν είναι μια λεκτική υπερβολή.

Οι όροι σκλαβιάς που αποτυπώνονται σε κανονισμούς εργασίας και σε ατομικές συμβάσεις είναι ο κανόνας.

Είναι συμβάσεις που αναγκάζονται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να έχουν μια θέση εργασίας και ένα εισόδημα. Η κατάσταση στον κλάδο του εμπορίου είναι ένα απέραντο χάος στο οποίο ευδοκιμούν όλες οι εργασιακές σχέσεις της γαλέρας. Από τις συμβάσεις της μιας μέρας ως και το νέο εργασιακό φρούτο των μηδενικών ωρών, από τις συμβάσεις των γιορτών, τα 4ωρα και τα 6ωρα που κατακλύζουν τον κλάδο, την εργασία όποτε, όπου και όπως θέλουν οι επιχειρήσεις.

Ως εμποροϋπάλληλοι και εργαζόμενοι, ειδικά στα σούπερ μάρκετ, βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την καταπάτηση του ωραρίου, δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα απολύτως αναγκαία για εμάς και τις οικογένειες μας, αφού το μεγάλο κύμα της ακρίβειας «καταβροχθίζει» το μισθό σε λίγες μόνο μέρες.

Σε συνθήκες ακρίβειας που στενάζει η κάθε οικογένεια με τις τιμές σε βασικά προϊόντα να έχουν πάρει φωτιά, τα κέρδη των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και όχι μόνο, εκτοξεύτηκαν. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα τον Ιανουάριο έφτασε το 7,1%, πάνω από ένας στους δύο καταναλωτές δηλώνει πως έχει περιορίσει τις αγορές σε προϊόντα που σχετίζονται με τη σίτιση.

Είναι λοιπόν ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση όταν οι 5 μεγαλύτερες αλυσίδες supermarkets το 2023 ξεπερνούν τα 11δις ευρώ τζίρο! Ο Σκλαβενίτης άγγιξε τα 5 δις ευρώ, ο ΑΒ τα 2 δις, το my market το 1,58 δις, ο Μασούτης το 1,076 δις, ο Κρητικός τα 620 εκατ. Οι πωλήσεις του JUMBO ξεπέρασαν το 1δις.

Συνάδελφοι,

σήμερα είναι ακόμα πιο άμεσο, ακόμα πιο επίκαιρο το αίτημα για υπογραφή κλαδικής σύμβασης στο εμπόριο με αυξήσεις, κλαδικής σύμβασης που πέρα από το μισθολογικό θα βάζει φρένο και στην πλήρη ασυδοσία της εργοδοσίας στους όρους δουλειάς και στο ωράριο.

Χρειάζεται και θα το κάνουμε! Θα παλέψουμε εδώ και τώρα και με κάθε τρόπο για υπογραφή κλαδικής σύμβασης και για επιχειρησιακές συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας και όχι στην επέκταση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Στις 28 Φλεβάρη, η απεργία που βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες μας διεκδικώντας εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων μπροστά στα κύματα της ακρίβειας, είναι μια μάχη που οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι μπορούν να βγουν μπροστά και να την κάνουν δική τους υπόθεση.

Να μην το βάλουμε κάτω μπροστά στις όποιες δυσκολίες. Συλλογικά, μαζί με το σωματείο μας θα παλέψουμε για ότι δικαιούμαστε! ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από Κυβερνήσεις και εργοδοσία, δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα μας!

Η οργή και η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και του λαού για την ακρίβεια, για τους μισθούς που δε φτάνουν, για την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τα εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα, πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας!

Με το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» δίνουμε το παρόν στους αγώνες που έρχονται, στους αγώνες των αγροτών για την προστασία του εισοδήματος τους, με τους φοιτητές και τους μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο που υποβιβάζει μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα, τιμάμε αγωνιστικά τον έναν χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη ενώνοντας τη φωνή μας με τους συγγενείς των νεκρών, τους συμφοιτητές τους, όλο τον εργαζόμενο λαό ώστε αυτό το έγκλημα να μην συγκαλυφθεί.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Απεργίας στις 28 Φλεβάρη,

για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζόμενων.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ 10:30 π.μ.

ΠΛ. ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ – ΑΡΓΟΣ