Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΧΑΪΑTραγωδία στα Καλάβρυτα- Εντοπίστηκαν νεκροί και οι 3 αγνοούμενοι αναρριχητές

Tραγωδία στα Καλάβρυτα- Εντοπίστηκαν νεκροί και οι 3 αγνοούμενοι αναρριχητές

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, νωρίτερα εντοπίστηκαν αντικείμενα, κράνος και ένα μπουφάν που οδήγησε στο σημείο τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Το αντικείμενο εντόπισε το ελικόπτερο που επιχειρεί στην περιοχή. Οι δύο απο τους τρεις άτυχους άνδρες εν τέλει βρέθηκαν κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε το κράνος.

Με οχήματα του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων, το προσωπικό του Κέντρου άρχισε την αναζήτησή τους και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν άντρες της Π.Υ.Καλαβρύτων, ενώ στην περιοχή  βρέθηκαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, κι ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”.

Στη σελίδα στο Facebook έγραψε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Kalavrita Ski Resort

Οι 3 φίλοι μας αναρριχητές εντοπίστηκαν πριν από μερικά λεπτά, χωρίς τις αισθήσεις τους.

Οι φόβοι για την χιονοστιβάδα στα ύδατα της Στυγός 2 χλμ μακριά από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού δυστυχώς επαληθεύτηκαν.

Πενθούμε για τους αγαπημένους φίλους.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Θα ακολουθήσει νεότερη αναλυτική ενημέρωση αργότερα.

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ