Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΒΙΝΤΕΟ - Ν. Κίος: Παρουσία Νίκα η συνάντηση για την οργάνωση εκδηλώσεων...

ΒΙΝΤΕΟ – Ν. Κίος: Παρουσία Νίκα η συνάντηση για την οργάνωση εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Στη Νέα Κίο βρέθηκε χθες Κυριακή 6 Φεβρουαρίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ.  Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο συνάντησης φορέων και συλλόγων Μικρασιατών.

Αντικείμενο της συνάντησης η οργάνωση εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικρασίας, καθώς και για την προβολή της προσφοράς τους στην Ελλάδα, δράσεις τις οποίες θα συνδράμει οικονομικά η Περιφέρεια. Παρόντες ήταν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας, κ. Νεκτάριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα. Άννα Καλογεροπούλου, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και Σωματείων.

Στη Νέα Κίο βρέθηκε η κάμερα του argonafplia.gr

Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κ. Γιάννης Μαλτέζος ο οποίος επίσης μετείχε στη συνάντηση:

“..Η Νέα Κίος επελέγη καθώς είναι πολυπληθής μικρασιατικός οικισμός και ο μόνος στην Πελοπόννησο που φέρει το χαρακτηρισμό “Νέα”.  Αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες ότι κρίσιμος είναι ο συντονισμός μεταξύ των δράσεων, η οικονομική στήριξη της Περιφέρειας των σημαντικότερων από αυτές, πολλές δε από τις οποίες θα μεταφερθούν και σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Επίσης τονίστηκε ο πλέον κρίσιμος ρόλος της εκπαίδευσης στην επιτυχία της διοργάνωσης των δράσεων για το έτος μνήμης. Εντύπωση προκάλεσε το πλήθος των ήδη προγραμματισμένων δράσεων από το Γυμνάσιο του Συνοικισμού της Κορίνθου, τις οποίες ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα τις χρηματοδοτήσει όλες. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες προανήγγειλε και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Αργολίδας κα Δουράνου”…

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ