Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΠρος έγκριση 585 εκ. ευρώ για Σύρους πρόσφυγες σε Τουρκία, Ιορδανία και...

Προς έγκριση 585 εκ. ευρώ για Σύρους πρόσφυγες σε Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο

 

Η επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε «πράσινο φως» στους πρόσθετους πόρους για την κρίση στη Συρία, οι οποίοι θα διατεθούν προς όφελος προσφύγων και τοπικών κοινωνιών σε γειτονικές χώρες.

 

Το σχέδιο έκθεσης της εισηγήτριας γερμανίδας ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Monika Hohlmeier  που προτείνει την έγκριση του σχεδίου διορθωτικού προϋπολογισμού υιοθετήθηκε με 33 ψήφους υπέρ, τέσσερις κατά και τρεις αποχές.

Σύμφωνα με το κείμενο, 485 εκ. ευρώ θα διατεθούν για τη συνέχιση των δύο κύριων ανθρωπιστικών δράσεων της ΕΕ στην Τουρκία, δηλ. το Κοινωνικό Δίχτυ Ασφαλείας Έκτακτης Ανάγκης και την Υπό Όρους Μεταφορά Χρημάτων για την Εκπαίδευση.

Οι τοπικές κοινωνίες και οι πρόσφυγες (τόσο Σύριοι όσο και Παλαιστίνιοι από τη Συρία) στην Ιορδανία και στο Λίβανο θα στηριχθούν με συνολικά 100 εκ. ευρώ. Οι πόροι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ενίσχυση βιοτικών πόρων και την παροχή υπηρεσιών υγείας, αποχέτευσης, ύδρευσης και διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και για προγράμματα κοινωνικής προστασίας.

Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο σχέδιο έκθεσης της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το σχέδιο έκθεσης θα υποβληθεί προς έγκριση σε επερχόμενη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ