Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑνδρέας Πουλάς: «Να καταβληθεί άμεσα το 1% από τα αιολικά πάρκα»

Ανδρέας Πουλάς: «Να καταβληθεί άμεσα το 1% από τα αιολικά πάρκα»

Το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των ποσών από τα αιολικά πάρκα στους δικαιούχους οικιακούς καταναλωτές των Κοινοτήτων Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας του Δήμου Ερμιονίδας καθώς και το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί και οφείλεται στους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών, ζητά να πληροφορηθεί με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Ανδρέας Πουλάς.


Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2020

Προς τον  Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη

Θέμα: Καθυστερήσεις στην απόδοση τέλους 1% από τα αιολικά πάρκα στους οικιακούς καταναλωτές

Στις Κοινότητες Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας του Δήμου Ερμιονίδας, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, είναι εγκατεστημένα αιολικά πάρκα και για το λόγο αυτό οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών που διαθέτουν οικιακό τιμολόγιο είναι δικαιούχοι απόδοσης τέλους 1% από το ποσό που παρακρατείται από τον κύκλο εργασιών των εταιρείών διαχείρισης των αιολικών πάρκων, με σκοπό να μειωθεί ο λογαριασμός ρεύματος τους.

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η τελευταία φορά που οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών μεταξύ των οποίων και των Κοινοτήτων του Δήμου Ερμιονίδας έλαβαν το 1% ήταν τον Οκτώβριο του 2017. Τότε τους είχε αποδοθεί το ποσό που αντιστοιχούσε στην παραγωγή της περιόδου από τον Ιούνιο του 2010 έως το τέλος του 2014.

Έκτοτε οι κάτοικοι που είναι δικαιούχοι απόδοσης του τέλους 1% δεν έχουν λάβει τα ποσά που τους αναλογούν και επιπλέον δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η απόδοσή τους.

Δεδομένου ότι είναι απαραίτητο τα ποσά αυτά να διανεμηθούν άμεσα στους κατοίκους των περιοχών όπου υπάρχουν εγκατεστημένα αιολικά πάρκα, καθώς θα βοηθήσουν σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Περιφέρειας

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1-Ποιο είναι το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί και οφείλεται στους κατοίκους των Κοινοτήτων Διδύμων, Ηλιοκάστρου και Θερμησίας του Δήμου Ερμιονίδας από τη  απόδοση του τέλους 1% του κύκλου εργασιών των εταιρειών διαχείρισης των αιολικών πάρκων που βρίσκονται εγκατεστημένα στις περιοχές αυτές;

2-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα απόδοσης των ποσών αυτών στου εν λόγω κατοίκους του Δήμου Ερμιονίδας;

Ο ερωτών βουλευτής

Ανδρέας Πουλάς

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ