Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕπιστολή προς τους καταστηματάρχες και εργαζόμενους καταστημάτων της πόλεως του Άργους

Επιστολή προς τους καταστηματάρχες και εργαζόμενους καταστημάτων της πόλεως του Άργους

Αξιότιμοι κύριοι καταστηματάρχες και εργαζόμενοι καταστημάτων της πόλεως του Άργους,

Ονομάζομαι Νικόλαος Σιαχάμης και τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια είμαι εν ενεργεία καταστηματάρχης στο Άργος.

Θα ήθελα για αρχή να ευχηθώ σε όλους ένα καλό και ευλογημένο Πάσχα με μια όμως παράκληση.
 
Μιλώντας ως ιδιοκτήτης καταστήματος και όχι ως απλός πολίτης, διαπιστώνω μετά θλίψης πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των εν δυνάμει πελατών των μαγαζιών του Άργους χάνεται εξαιτίας της δυσκολίας εύρεσης πάρκινγκ. 
Οι θέσεις μπροστά από τα καταστήματα είναι μονίμως κατειλημμένες από τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους των καταστημάτων, μην αφήνοντας χώρο για όσους πελάτες έρχονται από τις γύρω περιοχές για να κάνουν τα ψώνια τους. Μια θέση πάρκινγκ που δεσμεύεται από εμάς για να μπορέσουμε να είμαστε κοντά στο μαγαζί μας και να αποφύγουμε να περπατήσουμε λίγο παραπάνω, μας στερεί ημερησίως τουλάχιστον 10 με 15 πελάτες που θα μπορούσαν να έχουν παρκάρει στη θέση μας κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας μας.
Η υφιστάμενη κατάσταση αποτελεί αναμφισβήτητα ανασταλτικό παράγοντα όσον αφορά την επιλογή του Άργους ως την πόλη που θα πραγματοποιήσουν τις αγορές τους όσοι δεν κατοικούν ήδη εδώ.
 Ένας άνθρωπος που έρχεται σε εμάς για να στηρίξει την οικονομία και την αγορά μας και ταλαιπωρείται είκοσι λεπτά για μια θέση πάρκινγκ που εντέλει δε βρίσκει και αναγκάζεται να φύγει, δε θα επιχειρήσει να ξανά έρθει σε εμάς δεύτερη φορά.
Παράκληση μου λοιπόν, έστω για αυτές τις γιορτινές ημέρες, είναι να προσπαθήσουμε όλοι να αποδεσμεύσουμε τις θέσεις πάρκινγκ που βρίσκονται μπροστά απ’ τα καταστήματα μας και να τις αφήσουμε ελεύθερες για τους πελάτες μας. 
Τα οφέλη απ’ την εν λόγω κίνηση, αν βεβαίως αυτή τεθεί σε λειτουργία, θα είναι σίγουρα αμοιβαία. 
Διευκολύνοντας τους πελάτες μας με άδειες θέσεις πάρκινγκ που θα χρησιμοποιούνται διαδοχικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα οδηγηθούμε σε πολύ μεγαλύτερη προσέλευση πελατών και συνεπακόλουθα σε μεγαλύτερη εμπορική κινητικότητα.

Ελπίζω αυτό το μικρό βήμα για τον καθένα από εμάς να γίνει η αιτία να δούμε μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στο Άργος και στα καταστήματα μας και να επωφεληθούμε όλοι απ’ την αμοιβαία αυτή κίνηση κατανόησης και εμπάθειας.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Καλές γιορτές σε όλους!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ