Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ" Οι κακούργοι" άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυρόπουλου

” Οι κακούργοι” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυρόπουλου

” Οι κακούργοι” θέματα θρησκευτικής επικαιρότητας από την ανεξάντλητη πηγή της ζωής του Χριστού.

Εάν άρεσε στον άνθρωπο να εισχωρεί και να εμβαθύνει στα ενδότερα της θεϊκής χριστιανικής θρησκείας, θα ήταν πάντα πεπληρωμένος ψυχολογικά. Έτσι δεν θα είχε ποτέ κενά στη ζωή του και ουδέποτε θα παρέπιπτε στις ανήσυχες καταστάσεις ανίας, κακοδαιμονίας και ματαιόδοξες αναζητήσεις.

Τα εσώτερα της Ορθόδοξης Θρησκείας μας, που εδίδαξε και μετέφερε στη γη ο Υιός του Επουρανίου Πατέρα είναι τόσο απέραντα και ατέρμονα, ούτως ώστε ο κάθε μελετητής όσον λεπτολόγος και απαιτητικός είναι, δύναται να εύρει, εισδύων εντός τους, αμέτρητα θέματα ικανοποιητικά, σαφή και αναμφισβήτητα …

Και .. κάνοντας ανασκόπηση των σκέψεων μας σε συνδυασμό με τον απόηχο των εκκλησιαστικών ύμνων του θείου δράματος με παύση και ευλαβική σιγή, αναμετρούμε το τερατώδες της Θείας Σταυρώσεως έγκλημα. Το έγκλημα, που κατά την θύμησή του ριγούν και λυγούν χιλιάδες κορμιά σκυμένα κάτω από το βάρος του και δακρύζουν μυριάδες
χαμηλωμένα μάτια … και εκεί τριγύρω φωσφορίζει n λέξη «ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ».

Η κακοσήμαδη αυτή λέξη επαναλαμβάνεται κατά κόρον μεγεθυμένn ζωηρά.
Οι κακούργοι, που εφθόνησαν τον Μέγα Διδάσκαλο, οι κακούργοι,
που επιβουλεύτηκαν τον Πραότατοv και Γλυκύτατον Ομιλιτή! Οι κακούργοι, που υπονόμευσαν την άδολο προσφορά, τηv ΑΓΑΠΗ, οι κακούργοι, που αθώωσαν τον ληστή Βαραββά και ενέπαιξαν των άμωμον εξ Ουρανών Κύριον, οι κακούργοι, που ετοίμασαν τον Σταυρόν του Γολγοθά, σμίλεψαν τα καρφιά, τρόχισαν την Λόγχη.
Οι κακούργοι – ληστές – ένθεν και ένθεν του Υψηλού θυσιαζόμενου για την σωτηρία της Ανθρωπότητας!

Πόσοι!… Πράγματι!… Κακούργοι συνέθεσαν και συνέπλεξαν το πλεόv ανατριχιαστικό ανοσιούργημα της ΘΕΙΑΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕΩΣ!… Ήσαν, δυστυχώς πλείστοι!…
Από … τότε … μέχρι σήμερα, που ζούμε εμείς, εις το διαρρεύσαν χρονικό διάστημα χιλιετηρίδων, παρά την αποδοκιμασία και καταφρόνηση αυτήν των κακούργων, την ανθρωπίνων και θείαν τιμωρία, τον στιγματισμό και το ανάθεμα, οι κακούργοι παραμένουν υπό άλλη μορφή βέβαια! Ζουν, ξαναζούν και αvαγεvvώνται ανάμεσα στους φιλήσυχους και αγαθούς ανθρώπους.

Η ύπαρξή τους αποτελεί φοβερή μάστιγα της ανθρώπινης κοινωνίας, την οποίαν καθημερινώς ζημιώνουν, διαπράττοvτες διάφορα αποτρόπαια και φρικαλέα εγκλήματα, τόσον εις βάρος μεμονωμένων ατόμων, όσον και επί του συνόλου των λαών.
Ας αναλογισθουμε, όλοι μας, το μέγεθος του κακού, που προξενούν οι ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ στηv ανθρωπότητα και ας είμεθα πάντα έτοιμοι και με την βοήθεια του ΘΕΟΥ να τους αντιμετωπίζουμε.

διαβάστε και   “Το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου ” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυρόπουλου

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ