Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ"Το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου " άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου -...

“Το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου ” άρθρο της Ευγενίας Γραικιώτου – Σταυρόπουλου

Άρθρο της  ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΡΑΙΚΙΩΤΟΥ – ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εκπαιδευτικός – Αρθρογράφος που σκοπός της πιο κάτω έκδοσης είναι η ταξινόμηση της πνευματικής μας εργασίας και η διευκόλυνση αυτών που επιθυμούν να μελετούν τις γραμμένες σκέψεις αυτών, που αρέσκονται να τις αποτυπώνουν στο χαρτί και να διαιωνίζονται στο μέλλον της ζωής.

Εξ άλλου η συγκέντρωση αυτών των γραμμένων θεμάτων ίσως αποτελέσουν κρίκο επικοινωνίας των παιδιών με τη συγγραφέα, μητέρα τους, ως πνευματική κληρονομιά και νοσταλγικό σφίξιμο του παρελθόντος με τον εκάστοτε τρέχοντα χρόνο.
Έτσι θα γίνεται ένα αέναο ξεδίπλωμα των διαφόρων παραστάσεων, που πέρασαν, οι οποίες αδιάκοπα θα παραλληλίζονται και θα συγκρίνονται με αυτές που θα έρχονται.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Η ανάσταση του Σωτήρος Χριστού, αποτελεί το μέγιστο και υπέρτατο ΘΑΥΜΑ των θαυμάτων ολόκληρου του κόσμου.

Το λαμπρό θαύμα της Αναστάσεως επισημοποιεί και επισφραγίζει την ΘΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, την διδασκαλία, τις παραβολές, τις επαγγελίες, τα γνωστά θαύματα, που πραγματοποίησε ο ΜΕΓΑΣ θεάνθρωπος, κατά τη διέλευσή ΤΟΥ από τη γη.
Δια της προσωπικής Υπερδυνάμου θυσίας και Υπερκοσμίου Αναστάσεως ο Θείος απεσταλμένος δίδει σάρκα και οστά εις ότι βαθιά επιθυμούσε, ανθρωπίνως, ο Ίδιος κατά την πολυτάραχη και αιματηρή σταδιοδρομία ΤΟΥ, εις την επίγεια ζωή, εις ότι προαιώνια, οραματιζόταν ο Ύψιστος Πατέρας: Ήτοι να ενώσει Ουρανό και Γη, να συνδέσει Πλάστη και πλάσμα, να ενδυναμώσει και να εξυψώσει το πνεύμα, κατακρημνίζων και εκμηδενίζων την ύλη.

Οι βάσεις του αιώνιου Θείου οικοδομήματος, ετέθησαν εις τις καρδιές των χρηστών και αγαθών ανθρώπων.
Δια της μεγαλειώδους διττής προσελεύσεως του Υιού του Θεού, η ανατολή της νέας ζωής έλαμψε και το άδυτο φως, το οποίο καθοδηγεί τους Χριστιανούς από την παρούσα παροδική και φθαρτή ζωή, εις την μέλλουσα ατελείωτη, υψώθηκε σταθερό εις τον ορίζοντα της Εκκλησίας.

Με την όλη διέλευση του Υπέροχου Θείου Μεσία εις τα κακοτράχαλα φαράγγια της ζωής ελάβαμε οι σεινοπαθούντες πληρεστάτη την διαβεβαίωση ότι η υπέρ υμών θυσία του Αμώμου έγινε ευπρόσδεκτος
και από τον Πατέρα. Διότι ο Χριστός, κατά την βεβαίωση, την οποία παρέχει το Πνεύμα το Άγιον δια του Αποστόλου Παύλου: «Παρεδόθη δια τα παραπτώματα ημών και ηγέρθη δια την δικαίωση ημών»
(Ρωμ. 4.25) Παρεδόθηκε εις τον θάνατο και πρόσφερε την ζωή ΤΟΥ ως λύτρο και εξαγορά δια να απαλλαγούμε εμείς περιτράνης δια την εις Αυτόν πίστη μας.

Η χαρμόσυνος, η θεία και υπεργήινος Ανάσταση ήλθε με την πάροδο του Χειμώνα και την προσέγγιση της Άνοιξης με τον ζωογόνο ήλιο της, που τον απιζητούν και τον αισθάνονται περισσότερο ηλιοχαρή εκείνα τα άνθη, που σπεύδουν πρώτα να ανοίξουν τους κάλυκες τους να τον δεχθούν.
Ηλιοχαρή άνθη και κάλυκες ανθέων ας γίνουμε, όλοι, κατά τις ημέρες αυτές, και ας δεχθούμε την Θείαν Ανάσταση ως την φεγγοβόλο ακτίνα του ήλιου.
Ας διαλύσουμε την ομίχλη του εσωτερικού μας χειμώνα με το ανέσπερο φως του αιωνίου θαύματος και ας καταυγάσουμε τις σκοτεινές παγωμένες ευχές μας με το σέλας της αγάπης, χαράς, πραότητας, γαλήνης ειρήνης!…

Ας πληρώσουμε τον εαυτό μας με το Μέγα Θαύμα του Υψίστου Ευεργέτου μας, του, εκ νεκρών Αναστάσιμος Αρχηγού της ζωής, Ιησού Χριστού και Θεού ημών, ίνα ευτυχήσουμε αιώνια.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ