Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΣυγκροτήθηκε Επιτροπή ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συγκροτήθηκε Επιτροπή ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την συγκρότηση Επιτροπής ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο περιφερειάρχης Παναγ.Νίκας, όπου κάθε έργο θα ακτινογραφείται και θα μετράται το κόστος και το όφελος σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

 

Είπε σχετικά ο περιφερειάρχης:
“Συγκροτήθηκε επιτροπή ΕΣΠΑ για να μη νομίζουν κάποιοι ότι μόνο εγώ τα λέω ή να υπάρχει κάποια αντιπαράθεση ‘τα κάναμε όλα – δεν κάνατε τίποτα’”.

Στην εν λόγω επιτροπή θα υπάρχουν εκπρόσωποι από όλες τις παρατάξεις, αλλά και υπάλληλοι:
“Κάθε έργο θα ακτινογραφείται. Εχουμε περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ στον αέρα, χωρίς μελέτες και πρέπει να τρέξουμε για να αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα.

Η Επιτροπή θα βοηθήσει και για να ξέρουν όλοι ποια είναι η κατάσταση, αλλά και για να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές ως προς τα έργα που θα εντάσσουμε. Και αναφέρομαι πάντα σε μεγάλα έργα, που θα φέρουν πλούτο. Πάντα θα μετράμε το κόστος και το όφελος σε θέσεις εργασίας και ανάπτυξη”.

 

“Οι μισθοί στα ν.π. δεν θα υπερβαίνουν αυτούς των άλλων υπαλλήλων, στην Περιφέρεια ή τους δήμους”

Η μισθοδοσία για όσους υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου στα νομικά πρόσωπα της Περιφέρειας δεν μπορεί να υπερβαίνει σε καμία περίπτωση αυτή των άλλων υπαλλήλων, στην Περιφέρεια ή τους δήμους.

Την επισήμανση αυτή έκανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Παρασκευή στην Τρίπολη, έχοντας προηγουμένως ενημερώσει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέδειξε τους εκπροσώπους των μετόχων στα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

“Οσες διαφορετικές συμβάσεις έχουν υπογραφεί, αν υπάρχουν, αυτές θα αντιμετωπιστούν. Ολα τα νομικά πρόσωπα θα κάνουν στο εξής ανάρτηση στη ‘Διαύγεια’, ώστε όλοι να μπορούν να βλέπουν αυτά που γίνονται και αποφασίζονται εκεί” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

 

Περιορίζονται οι μετακινήσεις

Μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις υπηρεσιακών παραγόντων θα γίνονται προκειμένου να συνδράμουν τους εισηγητές στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή τις συνεδριάσεις της.

Η επισήμανση αυτή έγινε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος πριν την έναρξη της συνεδρίασης απευθύνθηκε στα μέλη του σώματος, τονίζοντας παράλληλα ότι επιδίωξη της περιφερειακής αρχής είναι αποκλειστικά η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και τίποτ’ άλλο.
“Η παρουσία υπαλλήλων για να ενημερώνονται οι εισηγητές θα γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, καθώς είναι εξαιρετικά κοστοβόρο” σημείωσα, προσθέτοντας ότι η όποια συνδρομή των υπηρεσιακών θα μπορεί να γίνει με την χρήση του skype, ενώ αν καταδειχθεί ότι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση σε κάποια θέματα, είναι προτιμότερο αυτά να αναβάλλονται για την επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.
Παράλληλα, γνωστοποίησα ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα προμηθευτούν ipad “για να σταματήσει η χαρτούρα”.

 

Αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων

Έργο που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg και αφορά την αναβάθμιση δημοσίων κτηρίων με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα ξεκινήσει στο τέλος του ερχόμενου Νοεμβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σχετικά με το εν λόγω έργο που έχει τίτλο “πράσινα κτήρια” είχε την Παρασκευή συνάντηση με τον Γιώργο Στεφανίδη- καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και συνεργάτη της Περιφέρειας για διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ας σημειωθεί ότι η παραγόμενη στα εν λόγω κτήρια ενέργεια θα αποθηκεύεται μέσω μπαταριών προκειμένου να δημιουργηθούν σε αυτά σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκταμίευσης ποσού 10.600.000 ευρώ για την ενίσχυση του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ’οίκον” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έδωσε την Παρασκευή στις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Παναγ.Νίκας.
Η εντολή δόθηκε προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι του προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ