Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΕπιδείνωση του καιρού από αύριο Δευτέρα

Επιδείνωση του καιρού από αύριο Δευτέρα

Ένα νέο οργανωμένο χαμηλό, από την Νότιο Ανατολική Σικελία κινείται ώρα με την ώρα Ανατολικά, με αποτέλεσμα αύριο Δευτέρα και μεθαύριο την Τρίτη να επιδεινώσει αρκετά τον Καιρό στην Χώρα μας.

Ουσιαστικά, η έλευση των πιο ψυχρών αερίων μαζών από τα Βόρειο Ανατολικά Κράσπεδα της Ευρώπης σε συνδυασμό με το οργανωμένο χαμηλό δημιουργούν στην μέση τροποσφαιρα και συγκεκριμένα στα 500 hpa, μια πολύ καλή σχετικά διαταραχη όπου μόλις περάσει από το Ιονιο Πέλαγος θα εμπλουτιστεί αρκετά με μεγάλα ποσά υγρασίας αλλά και υετού. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την κάθετη πτώση της Θερμοκρασίας σε πιο φθινοπωρινά επίπεδα, την στροφή των Ανέμων Βόρειο Δυτικους και έπειτα σε Νότιο Δυτικούς με την έλευση του Χαμηλού.
( Πολύ πιθανόν, να έχουμε και κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αύριο αργά τις Βραδινές ώρες στον Όλυμπο πάνω κυρίως από τα 2400 με 2500 (ποσοστό επαλήθευσης 30%) )

Με λίγα λόγια, φαινόμενα ήδη από την αρχή της Αυριανής Ημέρας θα έχουν η Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Κεντρική Μακεδονία και η Θράκη. Εκεί ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος και θα εκδηλωθούν κάποιες μπόρες, βροχές και τοπικά στην Ανατολική Μακεδονία ίσως βγάλει κάποια καταιγίδα.

Έπειτα από τις προμεσημβρινες ώρες, με την είσοδο του χαμηλού βροχές και καταιγίδες όμως θα αρχίζουν να εκδηλώνονται σε Περιοχές του Ιονίου Πελάγους, της Δυτικής Βόρειο Δυτικής Πελοποννήσου και της Βόρειο Δυτικής Ελλάδας.
Τοπικά τα φαινόμενα, θα έχουν πρόσκαιρα έντονο χαρακτήρα με πιθανή εμφάνιση τοπικών πλημμυρών και ίσως κάποιων τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Από τις προμεσημβρινες προς τις μεσημβρινές ώρες Οι Βροχές και οι καταιγίδες θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικά με αποτέλεσμα από το μεσημέρι και ύστερα η Ανατολική, Κεντρική Πελοπόννησος, Βορειο Ανατολική Πελοπόννησος, Κεντρική, Δυτική Στερεά Ελλάδα και η Βόρεια Εύβοια να έχουν κάποιες βροχές με έντονο χαρακτήρα ισως στα πολύ παράκτια με τους ικανοποιητικούς δείκτες αστάθειας και κάποια καταιγίδα. Τέλος, Χαλαζοπτώσεις φαίνονται λίγες κυρίως προς τα πιο ορεινά τμήματα.

Από τις Απογευματινές με Βραδινές ώρες οι Βροχές θα μετατοπιστούν κατά μήκος πιο πιο Ανατολικά με αποτέλεσμα Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Ανατολική Νότιο Ανατολική Θεσσαλία Κεντρικό Νότιο Ανατολικο Αιγαίο και Δωδεκάνησα θα έχουν ισχυρές βροχές με καταιγίδες και ίσως τοπικα έχουν πρόσκαιρα έντονο χαρακτήρα.
Παρακάτω βλέπετε τους Σχετικούς Χάρτες φαινομένων για Αύριο Δευτέρα.

Καλό Βράδυ Σε Όλους
Με Εκτίμηση η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR
www.kairos.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ