Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΣυζητήσεις και υπογραφές συμβάσεων που αφορούν την Αργολίδα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Συζητήσεις και υπογραφές συμβάσεων που αφορούν την Αργολίδα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου

Στην Αργολίδα βρέθηκε χθές Τρίτη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, για σειρά επαφών και ενημέρωση για ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας.

 

Ο περιφερειάρχης είχε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο και υπηρεσιακούς παράγοντες σχετικά με την προώθηση στο ΕΣΠΑ σημαντικών έργων της Π.Ε., όπως η σύνδεση του Ναυπλίου με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας.

Όπως δήλωσε ο κ.Νίκας, μετά από σχετική συνάντηση που είχε στο Ναύπλιο, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε -μεταξύ άλλων- ότι το 150 κυβικών μέτρων αρχείο φιλοξενείται σε ένα κτήριο που δεν είναι και το πλέον κατάλληλο, η Περιφέρεια προτίθεται να αναλάβει ενέργειες για την διάσωση, αξιολόγηση και εν τέλει ανάδειξη του Αρχείου Καπνού του Ναυπλίου, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία της παραγωγής και εμπορίας του καπνού στην Πελοπόννησο.

 

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού

Συμβάσεις για την έναρξη αντιπλημμυρικών και οδικών έργων υπέγραψε, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος έθεσε επίσης την υπογραφή του και στη σύμβαση για την κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου Λυγουριού- έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ