Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕνημέρωση μαθητών για «Ατομική υγεινή και υγιεινή των χεριών» από την 1η...

Ενημέρωση μαθητών για «Ατομική υγεινή και υγιεινή των χεριών» από την 1η ΤΟΜΥ Άργους

Την Τρίτη 24  και την Δευτέρα 30/09, η 1η ΤΟΜΥ Άργους πραγματοποίησε τις επόμενες δράσεις της με θέμα: « Ατομική Υγιεινή και Υγιεινή των Χεριών».

 

H δράση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας με ωφελούμενους τους μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νοτίου Άργους, (ΚΔΑΠ) Παιδική Πολιτεία και (ΚΔΑΠ) Νέας Κίου του δήμου Άργους – Μυκηνών.

Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για την ατομική τους υγιεινή και να μάθουν το σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών αλλάζοντας την στάση τους σχετικά με την ατομική υγιεινή και την αποφυγή έκθεσης και μετάδοσης των μικροβίων προς όφελος της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Δόθηκαν οδηγίες σχετικά με το σωστό τρόπο πλυσίματος χεριών σύμφωνα με τον Παγκόσμιου Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Το θέμα παρουσιάστηκε στους μαθητές του ΚΔΑΠ με τη μεθοδολογία της άτυπης εκπαίδευσης, προσαρμοσμένη για μαθητικό πληθυσμό, από τη διεπιστημονική ομάδα της 1ης ΤΟΜΥ Άργους, αποτελούμενη από την κοινωνική λειτουργό κ. Βασιλική Γιαννακοπούλου και την επισκέπτρια υγείας κ. Βασιλική Στεφανοπούλου.

Για την επιτυχή έκβαση της δράσης η 1η ΤΟΜΥ Άργους ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ. κ. Διολίτση, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ  Νοτίου Άργους κ. Λαλουκιώτη, τη διευθύντρια του ΚΔΑΠ Παιδική Πολιτεία κ. Κούλη και την διευθύντρια του ΚΔΑΠ Νέας Κίου κ. Γιαλαμά καθώς και τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ για την αποτελεσματική συμβολή τους.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ