Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΚαι στην Αργολίδα ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών

Και στην Αργολίδα ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών, αποδεχόμενο την πρόσκληση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, προγραμματίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο: «Φτερωτοί επισκέπτες στον Υγρότοπο Καλύβια». 

 

H δράση είναι σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Αργολίδας, δια της υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων και θα υλοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή 3- 4 του μήνα, στην αρχή του Υγρότοπου Καλύβια. Περιλαμβάνει ενημερωτικές παρουσιάσεις, παρατήρηση πουλιών, καασκευές και ζωγραφική, παιγνίδια ευαισθητοποίησης.

Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης δράσης είναι το εξής:

Πέμπτη 3/10

4ο Δ.Σ. Ναυπλίου (τμήματα στ1, στ2) 40 μαθητές, από 8.30 έως 10.15πμ

Παρασκευή 4/10

2ο Δ.Σ. Ναυπλίου (ε1, ε2), 36 μαθητές, 8,30-10.15πμ

2ο και 5 Δ.Σ. Ναυπλίου (ε3 και ε) 39 μαθητές, 10.15-12μ.

 

Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.

Η χώρα μας αποτελεί κομβικό σημείο διέλευσης για εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά και η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε περιβαλλοντικά τους μαθητές.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ