Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΠράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Αρχαία Ασίνη από το "Καστράκι" Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο...

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στην Αρχαία Ασίνη από το “Καστράκι” Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Ασίνης & Αγίας Παρασκευής

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας στα πλαίσια των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών, διοργανώνουν από 9 ως 12 Μαΐου 2019 στην Αρχαία Ασίνη, του Δ.Δ Ασίνης του Δήμου Ναυπλίου κάποιες δραστηριότητες.

Τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι που ενδιαφέρονται να δουν και να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής της Ασίνης, από την Μυκηναϊκή εποχή ως σήμερα, μπορούν να συμμετέχουν σε περιηγήσεις στους χώρος της Αρχαίας Ασίνης.

Το Καστράκι Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Ασίνης & Αγίας Παρασκευής που είναι ένας από τους συνεργαζόμενους φορείς, θα διοργανώσει σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας μια περιήγηση την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 που θα ξεκινήσει από το εκκλησάκι της Παναγιάς Θεοτόκου της Αρχαίας Ασίνης στις 11:00 π.μ..

Η βόλτα μας θα ξεκινήσει με κάποια ενημέρωση από εκπρόσωπο της Εφορίας Αρχαιοτήτων που θα μας πει χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία που έγραψε η Ασίνη από το 3600 Π.Χ. ως σήμερα. Έπειτα θα ακολουθήσει ξενάγηση στην Ακρόπολη της Αρχαίας Ασίνης και στο Μυκηναϊκό Νεκροταφείο στο Λόφο της Μπαρμπούνας.

Στο τέλος το σωματείο μας θα προσφέρει χρόνο για δημιουργικό διάλογο και κάποιο κέρασμα στο “XeniCamp & Bungalows – Agrotourism Holiday Village” που βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου της Μπαρμπούνας στην Ασίνη.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ