Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΈκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας, είναι επι ποδός, καθώς έχουμε 6 παλαιστίνιους και έναν ισραηλινό νεκρό από τις εχθροπραξίες.

 

Περίπου 250 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ,το Σάββατο, προκαλώντας την απάντηση του ισραηλινού στρατού που προχώρησε σε δεκάδες αεροπορικές επιδρομές.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ρουκετών που έχουν εκτοξευθεί εναντίον του Ισραήλ σε μία μόνο ημέρα τα τελευταία χρόνια. Πολλές απο τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον περιοχών του νότιου και του κεντρικού Ισραήλ, αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας, επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός, διευκρινίζοντας ότι το 70% των ρουκετών έπεσαν σε μη κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του.

Στο μεταξύ στις δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε αντίποινα σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν ακόμη 40, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.Ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε δύο πολυώροφα κτίρια στη Γάζα, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Ο ισραηλινός στρατός επεσήμανε ότι σε ένα από αυτά στεγάζονταν οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών και οι υπηρεσίες γενικής ασφάλειας της Χαμάς.

Σύμφωνα με πηγή του Ισλαμικού Τζιχάντ, η Αίγυπτος, που έχει αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, προσπαθεί να παρέμβει για την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς τις επόμενες ημέρες ξεκινά και ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ