Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑEπιστημονική ημερίδα για την ελκώδη κολίτιδα και τη νόσο του Crohn

Eπιστημονική ημερίδα για την ελκώδη κολίτιδα και τη νόσο του Crohn

O Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα: “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΚΩΔΟΥΣ ΚΟΛΙΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΟΥ CROHN”, το Σάββατο 11 Μαϊου, 10 π.μ., στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» (Αγ.Κων/νου 29-Άργος).

 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδος Κων/νος Ε.Κατσαρός  «η ελκώδης κολίτιδα και π νόσος του Crohn ανήκουν σε μια ομάδα φλεγμονωδών παθήσεων των εντέρων, οι οποίες έχουν άγνωστη αιτιολογία και για το λόγο αυτό ονομάζονται ιδιοπαθείς (Ιδιοπα-Θής Φλεγμονώδης Νόσος των Εντέρων ή ΙΦΝΕ).

Οι παθήσεις αυτές όταν διαγνωστούν συνήθως ακολουθούν πορεία εξάρσεων και υφέσεων με βασικά συμπτώματα: διάρροια, απώλεια αίματος, κοιλιακό άλγος, συρίγγια και συνοδές εκδηλώσεις τόσο από το έντερο όσο και από άλλα όργανα.

Είναι ενδιαφέρον το ότι οι παθήσεις αυτές μπορούν να προσβάλλουν οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας και είναι ανοικτή για τους ασθενείς με ΙΦΝΕ και τους συγγενείς τους, αποσκοπώντας στην υπεύθυνη ενημέρωση για δύο νοσήματα χρόνια, με παγκόσμια κατανομή, σημαντικές οικονομικές και άλλες επιπτώσεις».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ