Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΈναν μήνα νωρίτερα ξεκινάει η έκδοση αδειών κυνηγιού

Έναν μήνα νωρίτερα ξεκινάει η έκδοση αδειών κυνηγιού

Ξεκινά αυτή τη βδομάδα η έκδοση των αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2018-2019. Είναι η πρώτη φορά που από τα μέσα Ιουλίου οι πολίτες που θέλουν, έχουν αυτή τη δυνατότητα, αμέσως μόλις δημοσιευθούν, την Τετάρτη 18 Ιουλίου, οι δύο απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις.

 

Επίσης, είναι η πρώτη χρονιά που οι δύο αποφάσεις διαχωρίζονται από την έκδοση της ΥΑ για τις «Ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου», η οποία και αυτή θα έχει δημοσιευτεί περίπου μέχρι τέλη Ιουλίου. Κατά το παρελθόν, η συνήθης πρακτική ήταν οι αποφάσεις να δημοσιεύονται σχεδόν ταυτόχρονα και με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα η δυνατότητα έκδοσης αδειών θήρας να ξεκινά ελάχιστες μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου (στις 20 Αυγούστου) ή ακόμα και την τελευταία ημέρα, ενώ συνήθης ήταν και η πολιτική εκμετάλλευση της “διαπραγμάτευσης” για την έκδοση απλών αποφάσεων.

Αυτό πρακτικά είχε τις παρακάτω συνέπειες:

– Συνωστισμό στις δασικές υπηρεσίες και στους κυνηγετικούς συλλόγους, αφού χιλιάδες άδειες έπρεπε να υπογραφούν σε ελάχιστες μέρες.

– Αδυναμία για κάποιους πολίτες να τηρηθεί η ρυθμιστική, αφού δεν κατέστη δυνατό να υπογραφεί η άδεια θήρας.

– Αδυναμία συνδυασμού καλοκαιρινών διακοπών πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, αφού ο πολίτης ήταν αναγκασμένος να είναι στον τόπο έκδοσης της άδειας θήρας για να ακολουθήσει την απαραίτητη διαδικασία.

Τις επόμενες μέρες, μόλις ολοκληρωθεί και η ενσωμάτωση των σχολίων των ενδιαφερόμενων φορέων για τη ρυθμιστική απόφαση θήρας, θα υπογραφεί και θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο, ώστε μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥΠΕΝ για την ομαλή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου 2018-2019.

Σημειώνεται ότι τα τέλη και οι εισφορές παραμένουν σταθερά από το 2015.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ