Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες αύριο Πέμπτη

Πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες αύριο Πέμπτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα φαινόμενα στα βόρεια από το βράδυ πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και βόρεια, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR ενημερώνει αναλυτικά:

Σύμφωνα, με τα τελευταία στοιχεία φαίνεται να έχουμε μια σχετικά πτώση της Θερμοκρασίας της τάξης των 5 με 6 και τοπικά 7 βαθμών Κελσίου (από τα σημερινά επίπεδα). Ο Λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι ψυχρές αέριες μάζες από τα Βόρειο Βόρειο Ανατολικά πλάτη της Ευρώπης βρίσκουν την δίοδο και κατεβαίνουν προς τα Βαλκάνια με αποτέλεσμα ένα μικρό μέρος της να εισέλθει και σε εμάς με αποτέλεσμα να πέσει αισθητά η θερμοκρασία.

Με την Παράλληλη έλευση της Ψυχρής μάζας φαίνεται να δημιουργείται στα ανώτερα στρώματα των 500 hpa μια μικρή ατμοσφαιρική διαταραχη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να φέρει και κάποιες βροχές με καταιγίδες κυρίως τα Βόρειο Ανατολικά και Ανατολικά τμήματα της Ελλάδας από εκεί δηλαδή που θα μπει και θα διέλθει η ψυχρή μάζα. Επίσης, η Βόρειο Βόρειο Ανατολικοί Άνεμοι θα ενισχυθούν Εκ νέου στα 7 με 8 μποφόρ και αυτή θα είναι η αιτία που θα πέσει και η θερμοκρασία διότι θα είναι ψυχροί.
Όλα αυτά από την Πέμπτη το Βράδυ μέχρι το Σάββατο σαν μια γενική εικόνα.

Από εκεί και  ύστερα από την Κυριακή δηλαδή και μετά όλα δείχνουν ότι η θερμοκρασία θα αρχίσει ξανά να παίρνει την ανιούσα με αποτέλεσμα οι συνθήκες να ξανά γίνουν καλοκαιρινές.

Δυστυχώς, και το τονίζω η παρατεταμένη Ανομβρία δείχνει να συνεχίζεται χωρίς κάποια ουσιαστική αλλαγή του καιρού η καποιο σύστημα με Βροχές, είναι πραγματικά απίστευτο ότι ο Σεπτέμβριος θα μας από χαιρετήσει χωρίς κάποιο ουσιαστικό σύστημα όπως συνηθίζει μετράμε τώρα κυρίως μαζί με Αύγουστο 60 ημέρες σχεδόν δύο μήνες και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό διότι και ο τόπος το έδαφος έχει ξεραθεί και βέβαια δεν έχει αρκετό νερό για να γεμίσει ο υδροφορος ορίζοντας, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη νερού και τεραστίων διαστάσεων καταστροφές σε καλλιέργειες είτε από θερμοκρασία είτε απο τον Βόρειο Ξηρό Άνεμο σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία. Ας ελπίσουμε προς τις 2 με 3 τελευταίες ημέρες του Σεπτέμβρη να αλλάξει άρδην αυτό.

Καλό Υπόλοιπο ημέρας σε όλους
Με Εκτίμηση η Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ