Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΝέες διακοπές ρεύματος στον Πόρο σήμερα Τετάρτη 18 και αύριο Πέμπτη 19...

Νέες διακοπές ρεύματος στον Πόρο σήμερα Τετάρτη 18 και αύριο Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

Σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη, όπως ενημέρωσε ο ΔΕΔΔΗΕ το Λιμεναρχείο Πόρου, σήμερα Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθούν νέες «εργασίες συντήρησης» στα εναέρια καλώδια που συνδέουν τον Πόρο με την Πελοπόννησο.

 

Αντίστοιχη προειδοποίηση υπάρχει και από τον δήμαρχο Τροιζηνίας-Μεθάνων.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, το Λιμεναρχείο καλείται να προβεί στην απαγόρευση διάπλου όλων των σκαφών στον δίαυλο Πόρου–Γαλατά (προς/από Ύδρα), καθώς και κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην περιοχή της Πούντας και τις δύο μέρες από τις 07:00 έως τις 17:00.

Από το περιεχόμενο του εγγράφου προκύπτει επίσης ότι στο νησί του Πόρου θα γίνουν διακοπές ρεύματος την Τετάρτη από 04:00 έως 06:00 και από 17:00 έως 18:00 και την Πέμπτη από 05:00 έως 06:00 και από 17:00 έως 18:00, ενώ τις υπόλοιπες ώρες το νησί θα ηλεκτροδοτηθεί από τις 8 μισθωμένες γεννήτριες που διατηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ στον Πόρο από την ημέρα του δυστυχήματος, 20.8.2019 (με τεράστιο προφανώς κόστος για τον ίδιο, το οποίο μεγαλώνει όσο οι εργασίες εξακολουθούν να κατακερματίζονται).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δύο φορές έως σήμερα έχει ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε την αποκατάσταση των καλωδίων και αυτή είναι η τρίτη φορά που αιφνιδιάζει τοπικές αρχές, πολίτες και εταιρίες (τουρισμό, ακτοπλοΐα) αποκαλύπτοντας «στο παρά πέντε» τα κρυφά σχέδιά του και απαιτώντας από όλους να λειτουργήσουν ως υποτακτικοί του.
Επίσης, προκαλεί αγανάκτηση το γεγονός ότι και πάλι δεν θεώρησε σκόπιμο να εκδώσει ανακοίνωση προς τους καταναλωτές, περιμένοντας προφανώς από τον Δήμο να λειτουργήσει ως Γραφείο Τύπου του.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ