Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνεργασία Περιφέρειας και Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου για θέματα Τουριστικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

Συνεργασία Περιφέρειας και Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου για θέματα Τουριστικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου μεταξύ εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και του νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα.

 

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διαμόρφωση ενός αρχικού πλαισίου συνεργασίας για θέματα Τουριστικού Σχεδιασμού και προώθησης του Τουριστικού Προϊόντος της Πελοποννήσου και η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός θεσμικού οργάνου για την επεξεργασία και προώθηση πρωτοβουλιών και δράσεων για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Από πλευράς Περιφέρειας στην σύσκεψη παρευρέθησαν ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού κ. Κων/νος Ψυχάρης.

Τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κων/νος Μαρινάκος, ο Α΄Αντιπρόεδρος και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ κ. Πολλάλης Δημήτριος, ο Γεν Γραμματέας του ΤΟΠ κ. Κουτσόπουλος Πέτρος, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΞΕΕ και μέλος του Δ.Σ. του ΤΟΠ κ. Δημήτριος Καραλής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δήμου Πύργου και μέλος του Δ.Σ. του ΤΟΠ κ. Γεράσιμος Ζαχαρόπουλος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας και Περιχώρων κ. Ιωάννης Μαμούσης και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας.

Ο πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κων/νος Μαρινάκος, μετά το πέρας των εργασιών δήλωσε: «εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας από την σημερινή πραγματοποιθείσα σύσκεψη και την αισιοδοξία μας ότι με την βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων στην αναπτυξιακή διαδικασία φορέων θα δημιουργηθούν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στην Πελοπόννησο που παρά τους πλούσιους τουριστικούς της πόρους εντάσσεται στις γεωγραφικές ενότητες χαμηλής τουριστικής ανάπτυξης.

Απαιτούνται γρήγορα αντανακλαστικά για να λύνουμε τα προβλήματα άμεσα και μακρόπνοος σχεδιασμός. Θα πρέπει να αναπτύξουμε στρατηγική που θα ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι αλλαγές που συντελούνται στην τουριστική βιομηχανία.

Για να αντιμετωπίσουμε όμως όλα αυτά τα ζητήματα και τα διαρθρωτικά προβλήματα τουριστικής ανάπτυξης που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος απαιτείται συνεργατική διακυβέρνηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όλης της Πελοποννήσου, με πνεύμα συναντίληψης, που μπορούμε να μετατρέψουμε σε μια πρακτική συνεργασία σύμπραξης και τελικού αποτελέσματος».

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ