Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης (βίντεο)

Σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης (βίντεο)

Από τις 4 Απριλίου έως και τις 18 Απριλίου έχει τεθεί σε διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για την αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη.

Ο δικηγορικός σύλλογος Ναυπλίου έχει αποφασίσει πως θα απέχει από τα δικαστήρια την Παρασκευή 12 και Δευτέρα 15 Απριλίου καθώς διαφωνεί κάθετα με την αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη. Ο κ. Ορφανός αναλύει πρώτον πως με την αναδιάρθρωση αυτή το Εφετείο Ναυπλίου θα χάσει το Πρωτοδικείο της Σπάρτης το οποίο θα περάσει στην δικαιοδοσία του Εφετείου Καλαμάτας, δεύτερον το Ειρηνοδικείο του Άργους και του Κρανιδίου αν και αρχική πρόταση ήταν να μετατραπεί σε περιφερειακό Πρωτοδικείο κάτι τέτοιο μάλλον δεν θα συμβεί και τρίτον πως το Πρωτοδικείο Ναυπλίου το οποίο θα χάσει την αρμοδιότητα του στην περιοχή της Κυνουρίας η οποία μέλλει να περάσει στο Πρωτοδικείο της Αρκαδίας.

Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν την ζωή των ανθρώπων που εργάζονται στον χώρο αυτό και επακόλουθα ήταν τόσο το αίτημα της διαβούλευσης όσο και η αποχή του δικηγορικού συλλόγου από τα καθήκοντά του.     

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ