Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Masterclass Παραδοσιακής Μουσικής «Η παραδοσιακή κομπανία στην Ελλάδα»

Ναύπλιο: Masterclass Παραδοσιακής Μουσικής «Η παραδοσιακή κομπανία στην Ελλάδα»

Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας προσκαλεί τους μαθητές, τις μαθήτριες και τα Σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής των Μουσικών σχολείων να συμμετάσχουν στο Masterclass Παραδοσιακής Μουσικής με θέμα:

«Η παραδοσιακή κομπανία στην Ελλάδα», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 στο Ναύπλιο, υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων, του Επιμελητηρίου Αργολίδας την Περιφέρεια Πελοποννήσου .

Πρόγραμμα: 10:00-11:00 Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ ομιλία για το δημοτικό τραγούδι και την παραδοσιακή κομπανία. 11:00-12:30 Παρουσίαση από δεξιοτέχνες μουσικούς: O ρόλος των οργάνων στην παραδοσιακή κομπανία. Μουσικά παραδείγματα από όλη την Ελλάδα. 13:00-15:00 Σεμινάριο κάθε οργάνου ξεχωριστά σε διαφορετικούς χώρους (κλαρίνο, βιολί, λαούτο, κρουστά, σαντούρι, κανονάκι) 15:30-17:30 Φαγητό, ανάπαυλα, συζήτηση Αυτοσχέδια μουσική σύμπραξη-πανηγύρι των μαθητών/-τριών μουσικών στην πλατεία Αγίου Γεωργίου. 18:00-20:30 Συναυλία Παρουσίαση Μουσικού Προγράμματος μισής ώρας από το κάθε σύνολο των μουσικών σχολείων.

Διδάσκουν οι μουσικοί-εκπαιδευτικοί στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών ΕΚΠΑ: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο Γιώργος Μαρινάκης, βιολί Νίκος Αγγελόπουλος, λαούτο Στέφανος Δορμπαράκης, κανονάκι Κώστας Μερετάκης, κρουστά Παναγιώτης Βέργος, σαντούρι Θα χαρούμε πολύ με τη συμμετοχή σας!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ