Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΨΥΧΑΓΩΓΙΑΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣΌσκαρ 2024: Τέσσερα βραβεία για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου –...

Όσκαρ 2024: Τέσσερα βραβεία για το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου – Πρώτου γυναικείου ρόλου για την Έμμα Στόουν

Συνολικά τέσσερα βραβεία Οσκαρ κέρδισε η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου, μεταξύ των οποίων στις κατηγορίες «Α’ Γυναικείου Ρόλου» στην Εμα Στόουν για την ερμηνεία της ως Μπέλα Μπάξτερ, «Σκηνογραφίας», «Μακιγιάζ & Κομμώσεων» και «Κοστουμιών». Η Στόουν παρέλαβε το δεύτερό της Οσκαρ ιδιαίτερα συγκινημένη, χωρίς φυσικά να χάσει το χιούμορ της.

Όταν λοιπόν η περσινή νικήτρια, Μισέλ Γεό, ανακοίνωσε ότι το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου πηγαίνει στην Έμμα Στόουν, η πρωταγωνίστρια του Poor Things σηκώθηκε να παραλάβει το βραβείο της.

«Σάντρα, Ανετ, Κάρεϊ, Λίλυ: το μοιράζομαι μαζί μας. Σας είναι ευγνώμων» είπε στην συνυποψήφιές της η Έμμα Στόουν, με τα δάκρυα να αρχίζουν να τρέχουν από τα μάτια της.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι πριν από μερικές μέρες ένιωσε πανικό ενόψει των Όσκαρ, με τον Γιώργο Λάνθιμο να τη συμβουλεύει να το βγάλει από το μυαλό της γιατί, στην τελική, ήταν μια ομαδική προσπάθεια.

«Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο ζωής που μου έκανες προσφέροντας μου το ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ», είπε η πρωταγωνίστρια προς τον σκηνοθέτη.

Η πρωταγωνίστρια του Poor Things ευχαρίστησε τη μαμά της, τον μπαμπά της, τα αδέρφια της, τον σύζυγό της και την κορούλα της που σε μερικές μέρες γίνεται τριών ετών.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ