Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΧιόνια και βουτιά της θερμοκρασίας από Κυριακή - Ποιες περιοχές επηρεάζει η...

Χιόνια και βουτιά της θερμοκρασίας από Κυριακή – Ποιες περιοχές επηρεάζει η κακοκαιρία

Χιόνια και νέα «βουτιά» της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο, ενώ ο μήνας θα κλείσει με «φωτοβολίδα» κρύου και χιονιού πριν τις… Αλκυονίδες στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Την Κυριακή (28/1) νέο κύμα ψύχους με κύριο χαρακτηριστικό τα χιόνια και την περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας θα «εισβάλλει» από τα Βαλκάνια, αλλά δεν θα επηρεάσει τη Βόρεια Ελλάδα, επειδή θα «χτυπήσει» κυρίως στο Αιγαίο. Η Αττική και η Εύβοια θα επηρεαστούν και πρόκειται να έχουμε χιονοπτώσεις, βροχές και χιονόνερο. Το φαινόμενο είναι πιθανό να φτάσει μέχρι και τα βόρεια προάστια της Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, παντουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή 28 Ιανουαρίου με Τρίτη 30 Ιανουαρίου με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10 με 12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ στο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά.

Αν και συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα δεν μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα, ενδεχομένως να επηρεαστούν Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία – Λάρισα), Εύβοια, Σποράδες, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική, βορειοανατολική Πελοπόννησος και Κρήτη. Βέβαια, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει «δεν χρειάζεται να είναι στην “τσίτα” ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου».

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία-Λάρισα),Εύβοια,Σποράδες, Βοιωτία,Φθιώτιδα , Αττική ,βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Υ.Γ: Συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα ΔΕΝ μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα. Δεν χρειάζεται να είναι στην “τσίτα” ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου». Όπως εξηγεί στο protothema.gr για τον όρο «παντουρκικός» ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, πρόκειται για χιονιά που θα επηρεάσει όλη τη γείτονα και στη συνέχεια και τη χώρα μας.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ