Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΗ εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο: Ψυχική διαταραχή η...

Η εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο: Ψυχική διαταραχή η ομοφυλοφιλία

Αίσθηση προκαλούν οι θέσεις που εξέφρασε κατά την εισήγησή του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος στη συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας ο οποίος λίγο ως πολύ παρουσίασε την ομοφυλία ως ψυχιατρική νόσο, και ζήτησε την δυναμική αντίδραση της Εκκλησίας έναντι του νομοσχεδίου και έβαλε ευθέως κατά τη κυβέρνησης και των κομμάτων.

«Το µεγαλύτερο λάθος µας ὡς Εκκλησίας θὰ ἦταν νὰ δεχθοῦµε ὅτι ἡ οµοφυλοφιλικὴ πράξη, ἐκτὸς ἀπὸ ψυχικὴ διαταραχή, δὲν εἶναι καὶ ἁµαρτία. Τὰ πρόσωπα αὐτά, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἐλπίδα τῆς ψυχιατρικῆς θεραπείας, θὰ εἶχαν χάσει ὁριστικὰ καὶ τὴ σωτήρια διάθεση µετανοίας καὶ τὴν ἀναζήτηση τῆς παρηγορίας τοῦ θείου ἐλέους γιὰ τὶς δικές τους ἐκτροπές» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης στην 29σέλιδη εισήγηση του(!) .

Ο Μητροπολίτης που είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας σημείωσε μάλιστα ότι «από τότε που η ψυχιατρική διέγραψε την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ψυχικών διαταραχών, παραιτήθηκε από τη σχετική έρευνα και έμειναν τα δύστυχα αυτά άτομα αβοήθητα με μοναδική συντροφιά την ελπίδα σε μια βολική νομοθεσία και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων με παρελάσεις αυτοξευτελισμού και ντροπής».

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας δεν παρέλειψε μάλιστα να επιτεθεί με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι «η τυχόν ψήφιση του νομοσχεδίου υπονομεύει το Έθνος και υπο την έννοια αυτή λειτουργεί αντεθνικά». «Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι ψηφίζουν το νομοσχέδιο, αλλά ότι το υποστηρίζουν και το προβάλλουν ως πρόοδο» σημειώνει επίσης σε άλλο σημείο της ομιλίας του ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη για τις δηλώσεις του λέγοντας ότι «κάτι παραπάνω γνωρίζει για το τι είναι ἁµαρτία ὁ Απόστολος Παύλος απὸ τὸν Κυβερνητικό Εκπρόσωπο».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας στην Ιερά Σύνοδο

ακολουθεί η συνέντευξη του Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου για το θέμα αυτό.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ