Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜητροπολίτης Αργολίδος "Μου έκανε εντύπωση ότι ο νόμος ομόφυλων ζευγαριών εξετάσθηκε επιπόλαια...

Μητροπολίτης Αργολίδος “Μου έκανε εντύπωση ότι ο νόμος ομόφυλων ζευγαριών εξετάσθηκε επιπόλαια από πίεση γνωστών κύκλων, δεν βλέπω επιχειρήματα αλλά τσιτάτα, συνθήματα”

Συνέντευξη παραχώρησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου αναφερόμενος στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Στην συνέντευξή του, μίλησε για τον θεσμό οικογένειας και προέτρεψε τον κόσμο να διαβάσει ψυχολογία σχετικά με το θέμα. Ανέφερε ότι μια δυσλειτουργική οικογένεια φέρνει στον κόσμο προβληματικά παιδιά, κάτι το οποίο το βλέπουμε σήμερα. Βλέπουμε, αναφέρει, αύξηση της εγκληματικότητας νέων, αύξηση χρήσης ναρκωτικών και πίσω μια οικογένεια δυσλειτουργική και διαλυμένη. Ως εκ τούτου, προτρέπει να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας, όπως σχολές γονέων που έχει ιδρύσει η Εκκλησία. Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι και το οικονομικό κομμάτι είναι σημαντικό. Πρέπει, προσθέτει, να στηριχθούν και οι πολύτεκνες οικογένειες, καθώς ως έθνος κινδυνεύουμε να αφανιστούμε σύμφωνα με τις στατιστικές.

“Μου έκανε εντύπωση ότι το θέμα εξετάσθηκε επιπόλαια από πίεση γνωστών κύκλων, να μην πω ονόματα. Δεν βλέπω επιχειρήματα αλλά τσιτάτα, συνθήματα,” τονίζει.

Υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία είναι αντίθετη και, αντί να λάβουμε υπόψη τη συντριπτική πλειονότητα, λαμβάνουμε αυτά που έρχονται “απ’ έξω” και από “διαφόρους κύκλους”. Ως εκ τούτου, οι επιπτώσεις θεωρεί ότι θα είναι σοβαρές.

Ερωτηθείς στο επιχείρημα ότι μέσω του επικείμενου νομοσχεδίου απονέμουν δικαιοσύνη σε όλα τα παιδιά, ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι τού έχουν ζητήσει βοήθεια για υιοθεσία, αλλά πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια και δεν μπορεί να κάνει κάτι. “Οι πρώτοι που θα πάρουν παιδιά θα είναι οι ομόφυλοι”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν θα συνεδριάσουν, όταν ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο, και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

“Οι άνθρωποι είναι αγανακτισμένοι και αναρωτιέμαι οι κυβερνήτες μας δεν έχουν πάρει χαμπάρι;” διερωτήθηκε.

“Έχω εξομολογήσει παιδιά με ομοφυλοφιλικές τάσεις και δεν κατηγόρησα κανένα. Ξέρω τι πόνο κρύβουν μέσα τους. Δυστυχώς, μερικά πράγματα γίνονται επιπόλαια, για να δείξουμε ότι είμαστε προοδευτικοί”, είπε.

Επίσης, προέτρεψε το ποίμνιο να διαβάσει την ομιλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας, ο οποίος είναι επιστήμονας με κύρος.

Τέλος, όσον αφορά την ετήσια παρέλαση περηφάνειας των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ανέφερε: “Έφριξα με την παρέλαση περηφάνειας. Αυτή την κοινωνία θέλουμε;”

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ