Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΙδρύθηκε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ιδρύθηκε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Πελοποννήσου

Χτες Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 ήταν μία πολύ σημαντική ημέρα για το κίνημα γονέων της Περιφέρειάς μας. Μετά από προσπάθεια πολλών ετών έφτασε η στιγμή να ιδρυθεί η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Άπαντες οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι από τις Ενώσεις Γονέων Καλαμάτας και Ναυπλίου, με την παρουσία και του οργανωτικού γραμματέα της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) κ. Στ. Μπούσουλα, συμφώνησαν ομόφωνα στην ίδρυση Ομοσπονδίας με έδρα την Καλαμάτα, και με σκοπούς που περιγράφονται στο καταστατικό, το οποίο συνδιαμόρφωσαν και ψήφισαν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε πολύ αισιόδοξο κλίμα και όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε «είναι πολύ ενθαρρυντικό που σε μία περίοδο που υπάρχει μία τάση διάλυσης και απομόνωσης να συγκροτούνται συλλογικοί φορείς δράσης και διεκδίκησης».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση σχετικά με την καθημερινότητα που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας, αλλά και τις πρώτες δράσεις της Ομοσπονδίας.

Ενδεικτικά αναφέρθηκαν:
 τα έντονα κτιριακά προβλήματα και τα ζητήματα ασφάλειας που υπάρχουν στα σχολεία,
 αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας,
 η αναγκαιότητα ανάδειξης ζητημάτων που δεν περιορίζονται στους 4 σχολικούς τοίχους, αλλά επηρεάζουν έντονα τη ζωή μαθητών και γονέων (βία, εξαρτήσεις)
 η υποβάθμιση της ειδικής αγωγής και προσπάθειες που γίνονται το τελευταίο διάστημα, ώστε να υπάρξει συντονισμός της δράσης των αντίστοιχων συλλόγων γονέων
 αναπτύχθηκε προβληματισμός για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην άνοδο της ενεργού συμμετοχής των γονέων στους συλλόγους.
 Αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της προσπάθειας που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα για συγκρότηση Ενώσεων στους Δήμους Τριφυλίας και Άργους-Μυκηνών , καθώς και βοήθεια για ενεργοποίηση της Ένωσης στο Κιάτο Κορινθίας.
 Ο προγραμματισμός δράσεων της Ομοσπονδίας το επόμενο διάστημα
 Ο στόχος για τη δημιουργία προϋποθέσεων για Ενώσεις τουλάχιστον στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.

Τέλος, εξελέγη 5μελής προσωρινή διοικούσα επιτροπή, ώστε να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με τον νόμο και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να συνταθούν οι προαναφερθείσες
Ενώσεις Γονέων.

Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή αποτελείται από τους παρακάτω:
Καλογεροπούλου Παναγιώτα – Πρόεδρος (Έ.Γ. Καλαμάτας)
Οικονομόπουλος Γρηγόρης – Γραμματέας (Ε.Γ. Καλαμάτας)
Εμμανουήλ Αγγελική – Αντιπρόεδρος (Ε.Γ. Ναυπλίου)
Αποστολίδη Θεοδώρα – Ταμίας (Ε.Γ. Ναυπλίου)
Ταυλαρίου Αγγελική – Μέλος (Ε.Γ. Καλαμάτας)

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ