Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΥποχρεωτικά από σήμερα τα POS στις λαϊκές αγορές (βίντεο)

Υποχρεωτικά από σήμερα τα POS στις λαϊκές αγορές (βίντεο)

Ξεκίνησε η εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων Pos, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στις λαϊκές αγορές. Η κάμερα του argonafpliatv βρέθηκε στη λαική αγορά Ναυπλίου και μίλησε για το θέμα και τα προβλήματα που θεωρούν οτι θα υπάρξουν.

Οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια αλλά και στα Κυριακάτικά παζάρια, από σήμερα και εφεξής υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία I.R.I.S. online payments.

Σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από 01.02.2024 έως και 01.03.2024 αναστέλλεται κατ’ εξαίρεσιν η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31.01.2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή του.

Σημειώνεται ότι εκτός των λαϊκών αγορών, το μέτρο επιβάλλεται υποχρεωτικά σε συνολικά 35 νέες κατηγορίες επαγγελμάτων, όπως περίπτερα, ταξί κλπ, οι οποίοι έχουν περιθώριο μέχρι την 1η Μαρτίου να συμμορφωθούν, αλλιώς θα πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα. 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ