Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΔιήμερη συνεδρίαση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. για το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια και τους...

Διήμερη συνεδρίαση της Ο.Ε.ΕΣ.Π. για το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς

Το διήμερο 9 & 10 Δεκεμβρίου 2023, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) στα Καλάβρυτα Αχαΐας.

Τη συνεδρίαση της πρώτης μέρας τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί και θεσμικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αριστείδης Τηλιγάδας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας διεξήχθη με επιτυχία η ημερίδα με θέμα: Φορολογικό νομοσχέδιο, δυνατότητα ένταξης επιχειρήσεων στο νέο ΕΣΠΑ, κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμοί. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στο πλαίσιο ενημέρωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση φορολογικά μέτρα και τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχουν γι’ αυτές, για τα ενεργά και αναμενόμενα επιδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ για τις επιχειρήσεις, καθώς και για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς που βασανίζουν την πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια.

Την επόμενη μέρα συζητήθηκαν και λήφθηκαν αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ενώ παράλληλα προγραμματίστηκαν οι επόμενες δράσεις που θα υλοποιήσει η Ομοσπονδία. Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς επεσήμανε ότι η Ο.Ε.ΕΣ.Π. στοχεύει με επιμονή και ευθύνη στην προσπάθεια διάσωσης αλλά και στην προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τον βασικό πυρήνα του εγχώριου οικονομικού χάρτη. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν οφείλουμε να αφυπνιστούμε και να αναλάβουμε όλοι δράση προκειμένου να αποτρέψουμε τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους και κυρίως από την κυβέρνηση ότι χωρίς μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορεί το επιχειρείν να έχει μέλλον.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν το Εμπορικό και Επιχειρηματικό Δίκτυο Καλαβρύτων για τη φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία του στην πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές του.
Εκ της Ομοσπονδίας

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ