Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΦαρμακευτικός Σ. Αργολίδας: Ξεκίνησε η ανακύκλωση φαρμάκων στα φαρμακεία (βίντεο)

Φαρμακευτικός Σ. Αργολίδας: Ξεκίνησε η ανακύκλωση φαρμάκων στα φαρμακεία (βίντεο)

Οι πολίτες  μπορούν να πετούν σε ειδικούς κάδους στα φαρμακεία, τα ληγμένα φάρμακα που έχουν στο σπίτι τους.

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Αργολίδας Αριστέα Κατσουλάκου μας ενημερώνει για την ανανέωση της σύμβασης με τις εταιρείες ανακύκλωσης φαρμάκων .

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αργολίδας έκανε συνεργασία και για ειδικούς κάδους για να ρίχνουν τις βελόνες από τις ενέσεις όσοι κάνουν χρήση ενέσιμη.

Τα σημεία συλλογής, τα οποία θα είναι κυρίως φαρμακεία, τα υπολείμματα φαρμάκων που έχουν στην κατοχή τους, δηλαδή ληγμένα φάρμακα, φάρμακα ακατάλληλα για χρήση ή φάρμακα τα οποία για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν. Τα φάρμακα θα πρέπει να επιστρέφονται στην πρωτογενή τους συσκευασία χωρίς οποιαδήποτε πρόσθετη συσκευασία ή ενημερωτικό φυλλάδιο περιέχουν. Δηλαδή τα υγρά φάρμακα θα επιστρέφονται στα πλαστικά ή γυάλινα μπουκαλάκια τους και τα στερεά φάρμακα στις ειδικές κυψελίδες (Blisters) ή στα πλαστικά ή γυάλινα δοχεία που τα περιέχουν. Γενικότερα θα πρέπει να αποφεύγεται η απόρριψη τους με επιπρόσθετες αχρείαστες συσκευασίες.  

Σημειώνεται ότι έγιναν και στο παρελθόν προσπάθειες και λειτούργησαν πιλοτικά προγράμματα για ανακύκλωση φαρμάκων κυρίως τοπικά από κάποιους δήμους και κοινότητες σε συνεργασία με ιδιωτικές πρωτοβουλίες, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια. 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ