Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚαλές καιρικές συνθήκες κατά την Κυριακή των εκλογών - Πού αναμένονται βροχές...

Καλές καιρικές συνθήκες κατά την Κυριακή των εκλογών – Πού αναμένονται βροχές σήμερα και αύριο

Κατά το τριήμερο από σήμερα έως τη Δευτέρα 09/10 αναμένονται νεφώσεις που τοπικά κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ σποραδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν:

Σἠμερα, Σάββατο 07/10, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης

Την Κυριακή 08/10 στην Νότια Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης

Τη Δευτέρα 09/10 στην Εύβοια και στα ορεινά της Κρήτης

Στο Αιγαίο σήμερα θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ. Την Κυριακή 08/10 θα παρουσιάσουν εξασθένηση και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς έως 5 μποφόρ. Τη Δευτέρα 09/10 θα στραφούν και πάλι σε βόρειους έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ και μόνο από την αρχή έως το μεσημέρι της Δευτέρας 09/10 θα στραφούν πρόσκαιρα σε ανατολικούς έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα (σε ότι αφορά τις μέγιστες τιμές της) έως την Κυριακή 08/10 και θα φτάσει κατά τόπους τους 28-30 °C ενώ θα παρουσιάσει πτώση τη Δευτέρα 09/10.

Ο καιρός σημερα

Αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Σποραδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 13 έως 27, στη Θεσσαλία από 14 έως 26, στην Ήπειρο από 14 έως 30, στη Στερεά από 15 έως 28, στην Πελοπόννησο από 15 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 28, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 29, στις Κυκλάδες από 19 έως 26, στα Δωδεκάνησα από 21 έως 27 και στην Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και κατά τόπους στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι στα βόρεια τμήματά του 3 έως 5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οπότε στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: Στα ηπειρωτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια τις πρώτες πρωινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικές βροχές ή όμβροι.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στην Κρήτη όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, πρόσκαιρα στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 και τοπικά στην Κρήτη έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με κατά τόπους αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 με 27 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως το απόγευμα με τοπικές βροχές ή όμβρους και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα νότια, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6, πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-10-2023

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα νότια πρόσκαιρα πιο πυκνές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα βόρεια.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο 4 με 5 και βαθμιαία στα βόρεια 6 και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει τους 26 με 28 και κατά τόπους τους 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-10-2023

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες μέχρι και το μεσημέρι στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Το μεσημέρι και απόγευμα στα κεντρικά και νότια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ