Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΠανοβράκου Έλενα: «10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023»

Πανοβράκου Έλενα: «10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023»

«10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2023», με σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή» Η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εορτάζεται φέτος με ειδικές αθλητικές εκδηλώσεις και μνεία στο αθλητικό ιδεώδες από όλα τα σχολεία της χώρας στις 29/09/2023, με σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή».

Ο εορτασμός της ημέρας αυτής ενισχύει την κινητοποίηση όλων των μαθητριών και μαθητών προς ένα υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, ενισχύοντας την ευγενή άμιλλα και τη βελτίωση των σχολικών τους επιδόσεων. Τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό αναπτύσσουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Διδάσκονται τη σημασία της νίκης και τη διαχείριση της ήττας καθώς και την προσήλωση σε ένα κοινό στόχο, στη σημασία της ομαδικότητας και στην επίτευξη και προσπάθεια για επίτευξη των προσωπικών στόχων και των οραμάτων τους. Στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες καλλιεργούνται οι πνευματικές, κοινωνικές και ηθικές αρετές που βοηθούν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας τους και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Μέσω του αθλητισμού τα παιδιά δημιουργούν δυνατές φιλίες και διδάσκονται σπουδαία μαθήματα ζωής όπως τα όρια και ο σεβασμός, μαθαίνουν να γεφυρώνουν τις διαφορές τους, εξισώνονται μέσα από το παιχνίδι και εξαλείφουν τις ανισότητες. Πρέπει μέσα από το σχολικό περιβάλλον, τους αθλητικούς φορείς και την οικογένεια να γίνει κατανοητό ότι από τα πολυτιμότερα αγαθά και δώρα των παιδιών μας είναι η ενασχόληση τους με τον αθλητισμό γιατί εμπλουτίζονται με ωραίες αναμνήσεις και βοηθούν στην ανάπτυξη ενός ακέραιου και ισχυρού χαρακτήρα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ