Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΜε ευλάβεια μετέφεραν το Άγιο Φως σε Άργος και Ναύπλιο (φωτο βίντεο)

Με ευλάβεια μετέφεραν το Άγιο Φως σε Άργος και Ναύπλιο (φωτο βίντεο)

Στο Ναύπλιο και Άργος έγινε με ευλάβεια η  μεταφορά από την από το αεροδρόμιο, στο μετόχι του Παναγίου Τάφου και σε όλες τις Μητροπόλεις το Άγιο Φως και διανεμήθηκε στις εκκλησίες για να τελεστεί η Ανάσταση του Κυρίου .

Το Άγιο Φως είναι ένα παραδοσιακό σύμβολο της Ορθόδοξης Ανάστασης, που τελείται κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης Ακολουθίας του Πάσχα. Κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής, ο Πατριάρχης ή ο Επίσκοπος ανάβει το Άγιο Φως στον Τάφο του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ.

Όταν το φως αυτό ανάβει, πιστεύεται ότι είναι Θεία παρέμβαση και χάρισμα. Στη συνέχεια, το Άγιο Φως διανέμεται στους πιστούς που έχουν συγκεντρωθεί στις εκκλησίες για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού.

Η διαδικασία της διανομής του Άγιου Φωτός συνήθως γίνεται με μεγάλη ευλάβεια και σεβασμό. Οι πιστοί σβήνουν τα κεριά τους και ανάβουν νέα από το Άγιο Φως, πιστεύοντας ότι αυτό το Φως είναι σύμβολο της θείας παρουσίας και της ελπίδας που φέρνει η Ανάσταση του Χριστού.

Με τη διανομή του Άγιου Φωτός, οι πιστοί ανανεώνουν την πίστη τους στην ανάσταση και τη θεία παρουσία του Χριστού στις ζωές τους, ενισχύοντας έτσι την πνευματική τους δύναμη και αφοσίωση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ