Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΚαλοκαίρι μέχρι την Κυριακή, έρχεται νέα επικίνδυνη κακοκαιρία προς τα τέλη του...

Καλοκαίρι μέχρι την Κυριακή, έρχεται νέα επικίνδυνη κακοκαιρία προς τα τέλη του μήνα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε το πρωί της Τετάρτης (20/9) ότι θα σημειωθεί ένα καλοκαιρινό διάλειμμα μέχρι το Σαββατοκύριακο, πριν την έλευση της νέας κακοκαιρίας, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 34 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος του Open τόνισε ότι ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος, με κάποιες μπόρες προς τα βόρεια ορεινά, αλλά και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Ο βοριάς περιορίζεται προς το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη θα είναι αρκετά καλές οι καιρικές συνθήκες, καθώς θα υπάρχει ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές νεφώσεις οι οποίες δεν θα προβληματίσουν, με τη θερμοκρασία να σημειώνεται στους 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Καλοκαίρι μέχρι την Κυριακή και στη συνέχεια έρχεται… Daniel

Η Πέμπτη (21/9) θα κυλήσει με κάποιες περισσότερες μπόρες ίσως και στα κεντρικά της χώρας. Την Παρασκευή (22/9) και το Σάββατο (23/9) θα ανέβει ο υδράργυρος περισσότερο, έως τους 34 και 36 βαθμούς, αγγίζοντας τους 34 βαθμούς. Ειδικότερα, ο καιρός θα θυμίσει καλοκαίρι μέχρι και την Κυριακή (24/9).

Στη συνέχεια όμως ο καιρός θα χαλάσει και θα δώσει τη σκυτάλη στις βροχές και στις καταιγίδες, καθώς έρχεται μια ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, που με τη σειρά της θα φέρει ένα κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία. Ο Μαρουσάκης τόνισε ότι «μετά πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη της κακοκαιρίας “Daniel” που ζήσαμε τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν θα είναι στην ίδια ένταση, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού του “Daniel”, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και, δυστυχώς, οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας. Σε αντίθεση πάντως με τον “Daniel”, δεν θα καθίσει για πολλές μέρες στο Ιόνιο, καθώς θα βρει διέξοδο προς τα ανατολικά τμήματα».

www.iefimerida.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ