Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΔράση της 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου με το Κ.Υ. Ναυπλίου για την...

Δράση της 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου με το Κ.Υ. Ναυπλίου για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού με θέμα «Τη νόσο Αλτσχάιμερ»

Στα πλαίσια σχεδιασμού δράσεων Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας στην κοινότητα, σας ενημερώνουμε ότι η 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου σε συνεργασία με το Κ.Υ. Ναυπλίου θα πραγματοποιήσει δράση  με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού με θέμα «Τη νόσο Αλτσχάιμερ»

Αλτσχάιμερ

Η Διεπιστημονική ομάδα της ΤΟΜΥ Ναυπλίου και του Κ.Υ. Ναυπλίου θα παρευρεθεί τις κάτωθι ημερομηνίες:
Πέμπτη 21/09/2023 στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, πλησίον Δημαρχείου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00μ.μ.
Τετάρτη 20 /09/2023 & Παρασκευή 22/09 /2023 στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 14, στην ΤΟΜΥ Ναυπλίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00μ.μ.

 

Με Αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, η δομή μας θα ενημερώσει και θα διανήμει έντυπο υλικό με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση των νοητικών λειτουργιών (μνήμης, σκέψης, αντίληψης, υπολογισμού, γλώσσας, ικανότητας μάθησης και κρίσης). Είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα στις ανεπτυγμένες κοινωνίες.


Το μήνυμα της φετινής εκστρατείας, στα πλαίσια εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αλτσχάιμερ 2023, είναι: Δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς να μειώσεις τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης άνοιας, δεν είναι ποτέ πολύ αργά να τους περιορίσεις, ακόμη κι αν έχεις διαγνωσθεί 
Ο Συντονιστής της ΤΟΜΥ Ναυπλίου  1η Κέντρου

Μπόμπος Γεώργιος

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ