Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΠέντε οι νεκροί Έλληνες στρατιωτικοί από το τροχαίο στην Λιβύη

Πέντε οι νεκροί Έλληνες στρατιωτικοί από το τροχαίο στην Λιβύη

Στο αερόδρομιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε, λίγο πριν τις 7 το πρωί, το C-130 με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας που τραυματίστηκαν στο φρικτό τροχαίο στη Λιβύη το μεσημέρι της Κυριακής. Από το δυστύχημα σκοτώθηκαν επτά άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι Έλληνες.

Χθες το βράδυ, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης ανακοίνωσε ότι, συνεπεία του «φρικτού», όπως το χαρακτήρισε, τροχαίου δυστυχήματος, 15 Έλληνες στρατιωτικοί τραυματίστηκαν, 7 εκ των οποίων σοβαρά. Σε κρίσιμη κατάσταση είναι επίσης και δύο Λίβυοι, κατά πληροφορίες μεταφραστές που επέβαιναν στο λεωφορείο.

Στο μεταξύ, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το φρικτό τροχαίο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Γνωρίζουμε μόνο ότι το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε η αποστολή των 19 Ελλήνων στρατιωτικών, νοσηλευτών και διασωστών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια (φάρμακα, υγειονομικό υλικό και τρόφιμα) για τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel στη Ντέρνα συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Το δυστύχημα έγινε στην τοπική οδό Μαράουα όταν το φορτηγό βρέθηκε -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες μετά από τη σφοδρότατη σύγκρουση.

Ανθρωπιστική βοήθεια από όλο τον κόσμο κατευθύνεται στην πόλη, με την Ελλάδα να είναι από τις πρώτες που έσπευσαν να συμπαρασταθούν και να συντρέξουν τον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης, στέλνοντας 2 τόνους εφοδίων και ειδών πρώτης ανάγκης και 1 τόνο φαρμακευτικού υλικού καθώς και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΕΕΘΑ. 

Η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα.

Σε συντονισμό με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ