Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΤο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για το εργατικό ατύχημα με υπάλληλο της...

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ για το εργατικό ατύχημα με υπάλληλο της δημοτικής υπηρεσίας του δήμου Άργους-Μυκηνών

Σήμερα, 8/9/2023, σημειώθηκε άλλο ένα εργατικό ατύχημα με υπάλληλο της δημοτικής υπηρεσίας του δήμου Άργους-Μυκηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνάδελφος καταπλακώθηκε από χωματουργικό μηχάνημα, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Ο φόρος αίματος, που αναγκάζονται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους όλης της χώρας αλλά και στο νομό, για να βγάλουν το μεροκάματο, έχει γίνει καθημερινή πραγματικότητα.
Τα αλλεπάλληλα ατυχήματα εργαζομένων στους δήμους, φανερώνουν ότι δεν πρόκειται για κάτι μεμονωμένο και τυχαίο, κάτι που οφείλεται στην "κακιά στιγμή;.

Η πολιτική απαξίωσης των Δημοτικών Υπηρεσιών, υποστελέχωσης τους και χρησιμοποίησης συνήθως, συμβασιούχων εργαζομένων (δίχως πλήρη δικαιώματα και δίχως την παροχή της αναγκαίας εκπαίδευσης πάνω σε ζητήματα ασφάλειας), με μόνιμη εντατικοποίηση της εργασίας, δεν μπορεί παρά να οδηγεί σε τέτοια τραγικά αποτελέσματα.

Απαιτούμε:
Να διαλευκανθούν τα αίτια του εργατικού ατυχήματος! Η επιθεώρηση εργασίας να προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση του ατυχήματος.
Να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας, για τη μη επανάληψη παρόμοιων ατυχημάτων.
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, συνολικά την εργατική τάξη του νομού, να παλέψει οργανωμένα μέσα από τα εργατικά σωματεία, για δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα και πραγματικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Να παλέψουν ώστε να καλυφθούν άμεσα οι τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

ΤΟ Δ.Σ. – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ- Σ.ΙΔ.Υ.Α

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ