Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠΑΡΑΤΑΣΗ πρόσκλησης ενδιαφέροντος μεταπτυχιακών φοιτητών 2023-24 στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής...

ΠΑΡΑΤΑΣΗ πρόσκλησης ενδιαφέροντος μεταπτυχιακών φοιτητών 2023-24 στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναύπλιο

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δραματική Τέχνη  και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και διά Βίου Μάθηση – MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προσκαλεί υποψήφιους φοιτητές για 10η χρονιά  στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλo: «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και διά Βίου Μάθηση – MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

      Η ελάχιστη χρονική διάρκεια  για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) ορίζεται σε τρία (3) ακαδημαϊκά εξάμηνα (δύο διδακτικά εξάμηνα και ένα εξάμηνο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας). Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική (πραγματοποιούνται  Σάββατο και Κυριακή  – εκτός από το πρώτο σαββατοκύριακο  κάθε μήνα) και το  1/3 μαθημάτων με εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Απουσίες γίνονται δεκτές μόνο σε ποσοστό 25% επί του συνόλου των ωρών διδασκαλίας ανά μάθημα.

     Στο ΠΜΣ θα γίνουν δεκτοί, μετά από επιλογή, έως τριάντα δύο (32) πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων, της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και  πτυχιούχοι Τμημάτων πρώην  ΤΕΙ.

Τα δίδακτρα για κάθε εξάμηνο σπουδών ανέρχονται στα 1.000 € (συνολικό ύψος διδάκτρων 3.000€), τα οποία καταβάλλονται με την έναρξη κάθε εξαμήνου σπουδών.

  • Απαλλάσσονται από τα τέλη φοίτησης, σε ποσοστό 30% του αριθμού των φοιτητών που εισάγονται στο ΠΜΣ, οι φοιτητές/τριες που πληρούν τις προϋποθέσεις οι οποίες προβλέπονται στο άρθρο με ΦΕΚ 4899/16-9-2022 τεύχος Β΄ (Υ.Α. Β’ 4899/2022 Διαδικασία  δωρεάν φοίτησης)  σε συνδυασμό με το ΦΕΚ  για τη Διαπίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο εθνικό διάμεσο διαθέσιμο ισοδύναμο εισόδημα (ΦΕΚ  4837/1-8-2023 τεύχος β΄ (απόφαση 84560/Ζ1) 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΦΑΚΕΛΩΝ

   Αιτήσεις συμμετοχής  θα γίνονται δεκτές από 8 Ιουνίου 2023  έως   31 Ιουλίου 2023 .ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ έως  15 Σεπτεμβρίου 2023

 Οι αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως, ταχυδρομικώς ή με ηλεκτρονική αποστολή ([email protected]) στη Γραμματεία του ΠΜΣ του ΤΘΣ (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Γραμματεία Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη 21100, Ναύπλιο, τηλ.: 27520 96124, Υπεύθυνη: Καραγιάννη Μαρία) 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

         Οι υποψήφιοι που δεν θα καταθέσουν αναγνωρισμένους σχετικούς τίτλους γλωσσομάθειας, ή με  άλλα σχετικά στοιχεία, όπως προηγούμενη φοίτηση σε αγγλόφωνο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ή, εάν δεν υπάρχουν τα παραπάνω, με γραπτή εξέταση, η οποία διεξάγεται με ευθύνη του ΠΜΣ.

Οι υποψήφιοι/υποψήφιες που δεν είναι φυσικοί ομιλητές/φυσικές ομιλήτριες της ελληνικής οφείλουν να προσκομίσουν Βεβαίωση Ελληνομάθειας (πιστοποιητικό ελληνομάθειας επιπέδου Β2). Οι γραπτές εξετάσεις στην αγγλική γλώσσα θα διεξαχθούν το Σάββατο  23  Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 – 12.00.

Ακολούθως, την ίδια ημέρα μετά τις 12.00  οι υποψήφιοι θα  δώσουν συνέντευξη ενώπιον Επιτροπής

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ