Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΗ Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Αργολίδας απαντά στο περιστατικό ξυλοδαρμού ιατρού στο νοσοκομείο...

Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Αργολίδας απαντά στο περιστατικό ξυλοδαρμού ιατρού στο νοσοκομείο του Ναυπλίου

Η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Αργολίδας με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού ιατρού στο νοσοκομείο του Ναύπλιου από ομάδα περίπου 50 Ρομά, στον οποίο
εύχεται καταρχάς ταχεία ανάρρωση και περαστικά, θέλει να επισημάνει τα κάτωθι :

Η Ένωση μας εδώ και καιρό, με αλλεπάλληλα έγγραφά της και κατ ιδίαν συναντήσεις με τη πολιτική και φυσική μας ηγεσία, έχει αναδείξει το θέμα της υποστελέχωσης της Δ.Α Αργολίδας, το οποίο εντείνεται τα τελευταία χρόνια λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων που έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα τη μείωση του αστυνομικού προσωπικού. Ταυτόχρονα ειδικές ομάδες όπως η Ο.Π.Κ.Ε και η διμοιρία υποστήριξης της Δ.Α Αργολίδος, που είναι οργανωμένες και εκπαιδευμένες στην αντιμετώπιση περιστατικών τέτοιου είδους, μετακινούνται με αποφάσεις της ηγεσίας, προκειμένου εκτελέσουν πλείστες υπηρεσίες εκτός νομού, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργιά όλων των υπηρεσιών του νομού μας.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό κλήθηκαν λοιπόν -5- αστυνομικοί, οι οποίοι εκτελούσαν
υπηρεσία, για να αντιμετωπίσουν μια ομάδα -50- εξαγριωμένων Ρομά που εισέβαλαν στο νοσοκομείο θεωρώντας τους γιατρούς υπευθύνους για το θάνατο ενός νεαρού συγγενή τους που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ναυπλίου συνέπεια τροχαίου ατυχήματος. Οι συνάδελφοι μας, δρώντας με επαγγελματισμό και ψυχραιμία, κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα, αν και ολιγάριθμοι και να αποκαταστήσουν την τάξη εντός του νοσοκομείου και ταυτόχρονα, μέσα σε λίγες ώρες, να συλλάβουν τους δράστες στα πλαίσια του αυτοφώρου και να τους οδηγήσουν στον κ. Εισαγγελέα. Ακόμα όμως και σήμερα διαπιστώνουμε ότι ορισμένοι, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους, καταφέρονται κατά της αστυνομίας και των ενεργειών της στο περιστατικό, καταδεικνύοντας την ως μοναδική υπεύθυνη για το συγκεκριμένο επεισόδιο. Δυστυχώς για αυτούς τα πραγματικά περιστατικά τους διαψεύδουν.

Σίγουρα όμως η βία στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης είναι καταδικαστέα και
στεκόμαστε πλάι σε κάθε εργαζόμενο, όπως άλλωστε είμαστε και εμείς.
Τα φαινόμενα αυτά, που πλέον δεν είναι μεμονωμένα, έχουν κοινωνικό πρόσημο και οφείλει η πολιτεία να τα αντιμετωπίσει όχι μονό κατασταλτικά αλλά και προληπτικά. Με λύπη μας, διαπιστώνουμε όμως ότι λάθη και παραλείψεις της πολιτείας γίνονται λεία σε μικροπολιτικά παιχνίδια με σκοπούς και στόχους που εμείς, σαν συνδικαλιστικό κίνημα, δε θα ακολουθήσουμε.

Η απάντηση μας σε αυτό το ολισθηρό μονοπάτι που ακολούθησαν ορισμένοι είναι ότι : ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ να θέτει τους αστυνομικούς της Αργολίδας στο ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου για αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού οι οποίες συντελούν σε τέτοια περιστατικά βίας. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε αστυνομικό και καταδικάζουμε απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή βίας από όπου και αν αυτή προέρχεται, συνεχίζοντας το συνδικαλιστικό μας έργο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ