Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για το χρονοδιάγραμμα εκλογής προέδρου από τη...

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για το χρονοδιάγραμμα εκλογής προέδρου από τη βάση

Ξεκινάνε άμεσα οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να προκαθοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή προέδρου και μελών κεντρικής επιτροπής του κόμματος από τη βάση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα το Εκτελεστικό γραφείο, στη συνέχεια η πολιτική γραμματεία και η κεντρική επιτροπή.

Νωρίτερα, στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη νέα ήττα, τόνισε ότι «είναι αυτονόητο πως σε αυτήν τη δημιουργική συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης, πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των μελών του κόμματος».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Με συντεταγμένες και συλλογικές διεργασίες θα λάβουμε, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό συμμετοχικό κόμμα, τις αποφάσεις μας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας, με το λόγο να περνά τώρα στα όργανα του κόμματος, που θα κληθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να χαράξουν τον πλήρη οδικό χάρτη της ανασυγκρότησης.

Στην κατεύθυνση αυτή, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν αρχικά το Εκτελεστικό Γραφείο και ακολούθως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να ορίσουν τις ημερομηνίες των επόμενων βημάτων, ώστε να συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ανάβοντας το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, αλλά και την εκλογή από τη βάση.

Οι ακριβείς ημερομηνίες θα συναποφασιστούν στα όργανα του κόμματος, ενώ η εκλογή από τη βάση, δηλαδή από τα περί 170.000 εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, δεν θα αφορά μόνο τον Πρόεδρο, αλλά και όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που θα αλλάξουν, με τρόπο αντίστοιχο με τις εσωκομματικές εκλογές πέρυσι τον Μάιο.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ