Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΥπόμνημα προς Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν: Εξασφαλίστε με τις απαραίτητες ενέργειες την ομαλή λειτουργία...

Υπόμνημα προς Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν: Εξασφαλίστε με τις απαραίτητες ενέργειες την ομαλή λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων

 ΝΑΥΠΛΙΟ 17/03/2023

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 Προς: πρόεδρο κ. Μπούνο Ι. και ΔΣ Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ

ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «Έναρξη λειτουργίας δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων». 

Κύριε Πρόεδρε και μέλη του ΔΣ του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. του Δήμου Ναυπλιέων,

 Το ζήτημα της έναρξης λειτουργίας των σταθμών είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αφορά εκατοντάδες οικογένειες και μας απασχολεί διαρκώς. Κάνουμε ξανά αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, διότι τα προηγούμενα έτη παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις και φαίνεται να μην υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης.

Φέτος υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη λειτουργίας των δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών, διότι, όπως μας ενημερώσατε στη διά ζώσης συνάντησή μας, έγιναν τα έργα στους σταθμούς. Πραγματικά φάνηκε η αλλαγή εσωτερικής εικόνας των σταθμών και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό.

Όμως, η εύρυθμη λειτουργία και η έγκαιρη έναρξη των δημοτικών σταθμών κάθε χρόνο είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για να μπορέσουν οι γονείς να προγραμματίσουν τις εργασίες και τις δραστηριότητές τους. Οι τυχόν καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας των σταθμών συνεπάγονται μεγάλα προβλήματα και πρόσθετα οικονομικά βάρη για τους γονείς σε μια ήδη εξαιρετικά δύσκολη εποχή.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργείται, οι γονείς αναγκάζονται να καταφύγουν σε πρόχειρες και πρόσκαιρες λύσεις με αρνητικό αντίκτυπο στην εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας, στην ψυχική υγεία όλων των μελών της οικογένειας και στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών. Σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι η προσχολική αγωγή, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν δυσλειτουργίες που να θέτουν σε τέτοια δύσκολη θέση γονείς και παιδιά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό επομένως η έναρξη λειτουργίας των σταθμών να πραγματοποιείται την 1η Σεπτέμβρη όπως ορίζει ο Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΦΕΚ 4249/Β/5-12-2017), «η λειτουργία των Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επόμενου έτους, επί πέντε ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή από Δευτέρα έως Παρασκευή».

Σας παρακαλούμε, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στις οικογένειες του Δήμου μας, να προβείτε ως Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει ότι από το επόμενο έτος και στο εξής, οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί θα ξεκινούν κανονικά και ομαλά τη λειτουργία τους, με όλα τα παιδιά παρόντα από την 1η Σεπτεμβρίου και για όλο το έτος.

Παρακαλούμε να μας αποστείλετε την απάντησή σας γραπτώς, με στόχο να ενημερωθούν όλα τα μέλη του συλλόγου μας, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες και ανακρίβειες που μπορεί να προκύψουν από μια προφορική απάντηση.

Με εκτίμηση,

 Για το ΔΣ

Η πρόεδρος  Πιάκου Βασιλική

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ