Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΕγκρίθηκε η αναστήλωση και διαμόρφωσης του χώρου τοποθέτησης του Ρωμαϊκού Ταφικού Μνημείου...

Εγκρίθηκε η αναστήλωση και διαμόρφωσης του χώρου τοποθέτησης του Ρωμαϊκού Ταφικού Μνημείου Ερμιόνης

Η έγκριση αναστήλωσης, στερέωσης και διαμόρφωσης του χώρου τοποθέτησης του Ρωμαϊκού Ταφικού Μνημείου Ερμιόνης αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για τη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτιστικού κληρονομήματος της περιοχής.

Το μνημείο αυτό, που ανήκει στον ρωμαϊκό πολιτισμό και αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, απαιτεί μια σειρά από μέτρα προστασίας και αναδημιουργίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η διατήρησή του για τις μελλοντικές γενιές.

Η διαδικασία της Εγκρίσεις αναστήλωσης, στερέωσης και διαμόρφωσης του χώρου τοποθέτησης του Ρωμαϊκού Ταφικού Μνημείου Ερμιόνης πρέπει να βασίζεται σε ακριβείς μελέτες και αναλύσεις, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη την ιστορική και πολιτιστική σημασία του μνημείου, καθώς και την τεχνολογία και τις πρακτικές προτεραιότητες που απαιτούνται για την αποκατάστασή του. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με το ποσό των 120.000 € και φορέας υλοποίησης είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Ερμιονίδας να συμμετέχουν και να παρακολουθούν το έργο.

Το Ρωμαϊκό Ταφικό Μνημείο Ερμιόνης είναι ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο που βρίσκεται στην περιοχή της Ερμιόνης, στην Αργολίδα. Το μνημείο ανήκει στη ρωμαϊκή περίοδο και είναι ένα από τα σπάνια παραδείγματα της αρχιτεκτονικής του αυτού τύπου που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Το μνημείο χρονολογείται στον 2ο αιώνα μ.Χ. και είναι αφιερωμένο σε μία ή περισσότερες προσωπικότητες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα. Η δομή του μνημείου αποτελείται από έναν τετράγωνο θάλαμο με ένα ημικυκλικό αψίδα στο μπροστινό μέρος, που στερεώνεται σε μία βάση από μαρμάρινες πλάκες. Το μνημείο καλύπτεται από μία στέγη που στηρίζεται σε 12 κορυφαία στοιχεία που σχηματίζουν μία κεραία.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ