Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜε νέο νόμο στις επόμενες δημοτικές εκλογές το όριο για τις Δημοτικές...

Με νέο νόμο στις επόμενες δημοτικές εκλογές το όριο για τις Δημοτικές Κοινότητες κατεβαίνει στους 200 κατοίκους

Το όριο των δημοτικών κοινοτήτων κατεβαίνει στους 200 κατοίκους, μετά από απόφαση που πήρε η Κυβέρνηση της Ελλάδας στις αρχές του 2023.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας για την απλοποίηση και τη βελτίωση της τοπικής διοίκησης στη χώρα.

Από τις επόμενες Δημοτικές εκλογές οι Κοινότητες θα εκλέγουν έναν Πρόεδρο ενώ οι Κοινότητες που έχουν πάνω από 200 κατοίκους θα εκλέγουν 3μελές Κοινοτικό Συμβούλιο.

Μέχρι σήμερα, το όριο για τη δημιουργία μιας δημοτικής κοινότητας στην Ελλάδα ήταν 300 κάτοικοι. Ωστόσο, η νέα απόφαση της Κυβέρνησης θα επιτρέπει τη δημιουργία κοινοτήτων μεταξύ 200 και 299 κατοίκων, αρκεί να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και των τοπικών αρχών. Οι υποστηρικτές της μείωσης του ορίου πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία περισσότερων κοινοτήτων σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους, ενώ οι αντίπαλοι της απόφασης ανησυχούν για τον περιορισμό των υπηρεσιών και της χρηματοδότησης που θα προσφέρονται σε αυτές τις μικρές κοινότητες.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ