Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΚΑΔΙΑΜια νέα προσπάθεια αρχίζει στις φυλακές της Τρίπολης από το μεταπτυχιακό Θεατρικών...

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει στις φυλακές της Τρίπολης από το μεταπτυχιακό Θεατρικών Σπουδών

Μια νέα προσπάθεια αρχίζει στις φυλακές της Τρίπολης για να ανοίξει ένα παράθυρο σε έναν κόσμο διαφορετικό.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ, ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ Κ.Κ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δεκαπενθήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης από το Μεταπτυχιακού

Στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, το οποίο διευθύνει ο κ. Αντώνης Τσουρέκης, ξεκινάει τη Δευτέρα 2 Μαίου 2022 ένα δεκαπενθήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, «Αναγνώσεις Ζωής και Τέχνης» για τους έγκλειστους στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης.

Το πρόγραμμα αυτό ανέλαβε το Μεταπτυχιακό Τμήμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με επιστημονικά υπεύθυνη την Ομότιμη Καθηγήτρια, Άλκηστις Κοντογιάννη. Για το πρόγραμμα αυτό έχουν προσκληθεί εθελοντές συνεργάτες επιστήμονες, προκειμένου μαζί με τους έγκλειστους να δώσουν υπόσταση σε στιγμές ζωής αλλά και τέχνης και να συζητήσουν τις θέσεις τους και τα θέματα που απασχολούν τους έγκλειστους.

Οι εμψυχωτές είναι εκπαιδευτικοί, εξειδικευμένοι στον κινηματογράφο, στην ψυχολογία και επιστήμονες ειδικοτήτων, εξειδικευμένοι στη βιολογία, την ψυχιατρική, τη λογοτεχνία. Η κυρία Κική Λαλαγιάννη, η κυρία Μαρία Σπυριδοπούλου, καθηγήτριες λογοτεχνίας και μετάφρασης, Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και ΕΚΠΑ, η κα Μαρία Βασιλείου, ωκεανογράφος – βιολόγος, ο κ. Δημήτρης Αναγνώστου, ψυχίατρος – ψυχαναλυτής, η κα Κουγιά και ο κος Δημήτρης Μπάρλας, εκπαιδευτικοί και επίσης εκπαιδευτικοί η Σοφία Μιχαλοπούλου, η Κατερίνα Καραναγνώστη και ο Γιώργος Ντέμος, ειδικευμένος στον κινηματογράφο.

Το Πανεπιστήμιο θα τιμήσει τους έγκλειστους για την συμμετοχή τους με βεβαίωση του Σεμιναρίου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ