Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΝαύπλιο: Η Νίτσα Κοϊνη-Καββαδία δεν θα ξαναπεράσει στα στενά δρομάκια της...

Ναύπλιο: Η Νίτσα Κοϊνη-Καββαδία δεν θα ξαναπεράσει στα στενά δρομάκια της Πρόνοιας

Η Νίτσα Κοϊνη-Καββαδία δεν θα ξαναπεράσει στα στενά δρομάκια της Πρόνοιας. Θα μας στέλνει από τους ουρανούς το μόνιμο (και ταυτόχρονα σφιγμένο) χαμόγελό της.

Για πάρα πολλά χρόνια διατήρησε με το μακαρίτη τον άντρα της (το Γιάννη τον Καββαδία) ένα πετυχημένο μαγαζί, κοντά στην (τότε) Αστυνομία και το σχολείο. Σημείο αναφοράς για τη λαϊκή γειτονιά της πόλης μας.

Η κυρά Νίτσα ήταν ένας άνθρωπος έξυπνος, γλυκομίλητος και περισσότερο από όλα πρακτικός. Ποτέ δεν διατυμπάνιζε τα καλά που είχε κάνει… και είχε κάνει πάρα πολλά.

Στα μάτια μου δεν ήταν απλώς μία ξαδέρφη, αλλά συμβόλιζε πάντα τον λαϊκό άνθρωπο των δεκαετιών 60-70-80, που με τη δουλειά του είδε να βελτιώνεται το επίπεδο ζωής και έδινε στα παιδιά του εφόδια που δεν τα είχε ο ίδιος. Κόρη, αδερφή και σύζυγος οικοδόμων, που πρόκοψαν σε αυτά τα χρόνια. Οι οικονομολόγοι αυτό μπορεί να το λένε ανάπτυξη ή να μας μιλούν με αριθμούς.

Για τη κυρα Νίτσα οι λογαριασμοί ήταν πάντοτε απλοί και πάνω από όλα στεκόταν η αξία της εργασίας… είτε σαν υπάλληλος παλιότερα στου Ξηνταρόπουλου, είτε σαν μικροεπιχειρηματίας.

Το τελευταίο αντίο θα της το πούμε αύριο το μεσημέρι στις 1.00 μ.μ. στην Βαγγελίστρα (η σορός θα είναι στην εκκλησία από τις 11). 

Τόλης Κοΐνης “ΑΝΤΙΟ ΞΑΔΕΡΦΗ”

Ακολουθήστε το argonafplia.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ