Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΓΥΝΑΙΚΑΠώς θα απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

Πώς θα απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

Είναι μικροσκοπικά και πολύ εργατικά. Τα συμπαθούμε αλλά δεν τα θέλουμε να τριγυρνούν μέσα στον χώρο μας!

Τα μυρμήγκια μπορεί να φωλιάσουν μέσα σε κατοικίες και να αποτελέσουν φοβερή ενόχληση για τους κατοίκους. Πριν κάνετε απεντόμωση, δείτε πώς θα διώξετε τα μυρμήγκια με 8 φυσικούς και άκρως αποτελεσματικούς τρόπους, χρησιμοποιώντας υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Ξύδι
Βάλτε λίγο λευκό κρασί σε ένα μπουκάλι με σπρέι. Ψεκάστε με αυτό όλα τα σημεία που ξέρετε ότι μπορεί να αποτελούν είσοδο ή έξοδο για τα μυρμήγκια. Μόλις στεγνώσει το ξύδι, επαναλάβετε ύστερα από μερικές ημέρες. Η μυρωδιά θα αποθαρρύνει τα έντομα για να επιτρέψουν σε αυτό το σημείο.

Νερό με σαπούνι
Ο πιο εύκολος και πιο… διάσημος τρόπος για να διώξετε τα μυρμήγκια! Πολύ απλά γεμίστε ένα μπουκάλι με ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων και ψεκάστε τα μυρμήγκια. Μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν είναι υγρό (όταν δηλαδή δεν έχει στεγνώσει) γι’ αυτό επαναλάβετε αρκετές φορές.

Κιμωλία
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, τα μυρμήγκια δεν θα περπατήσουν πάνω σε γραμμές από κιμωλία! Κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει τον πραγματικό λόγο, ωστόσο είναι μια τέλεια λύση για να βάλετε “στοπ” στις ορδές των μυρμηγκιών που μπαίνουν από κάθε πιθανή χαραμάδα. Πάρτε μια κιμωλία και ζωγραφίστε γραμμές κατά μήκος του πατώματος. Αν δεν σας ενοχλεί η σκόνη της κιμωλίας, θα έχετε σωθεί!

Βρεφική πούδρα
Ρίξτε λίγη βρεφική πούδρα (ταλκ) εκεί που πιστεύετε ότι είναι η… πηγή των μυρμηγκιών ή εκεί που βλέπετε ότι μαζεύονται τις περισσότερες φορές τα συγκεκριμένα ζωύφια. Έτσι θα καταφέρετε να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας, με τον πιο ανώδυνο και άοσμο τρόπο.

Καλαμποκάλευρο
Αυτό είναι το πιο ύπουλο κόλπο! Τα μυρμήγκια αγαπούν το καλαμποκάλευρο. Αν τους το προσφέρετε ως “γεύμα” θα τρέξουν να το κουβαλήσουν στην πλάτη τους για να το πάνε στη φωλιά τους και να το φάνε. Όμως, επειδή δεν μπορούν να το χωνέψουν εύκολα, το καλαμποκάλευρο καταλήγει να τα σκοτώνει μιας και το στομάχι τους φουσκώνει και “σκάει”. Αν, λοιπόν, επιθυμείτε έναν πιο βασανιστικό θάνατο για τα μυρμηγκάκια, τότε αυτή είναι μία λύση.

Χυμός λεμονιού
Το λεμόνι έχει πολλές χρήσεις μέσα στο σπίτι και έχει πάντα το πλεονέκτημα ότι χαρίζει όμορφη μυρωδιά μέσα στον χώρο. Απλά ψεκάστε με χυμό λεμονιού στα σημεία που υπάρχουν μυρμήγκια. Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο γρήγορα θα φύγουν οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες από το σπίτι.

Κόκκοι καφέ
Τα μυρμήγκια δεν αγαπούν την μυρωδιά του καφέ! Αν ρίξετε κόκκους από καφέ στις γωνίες του σπιτιού που αποτελούν είσοδο για τα μυρμήγκια, αυτά δεν θα προχωρήσουν παραπέρα. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στον κήπο. Απλά ρίξτε κόκκους από καφέ γύρω από τις γλάστρες ή σε σημεία που μαζεύονται πολλά μυρμήγκια.

Αλάτι
Το αλάτι είναι, επίσης, ένα υλικό με πάρα πολλές σπιτικές χρήσεις. Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί πιστεύουν ωστόσο, το αλάτι δεν σκοτώνει τα μυρμήγκια, απλά τα αποτρέπει από το να μπαίνουν μέσα στο σπίτι μέσα από χαραμάδες, τρύπες και σχισμές. Με λίγα λόγια, όπου υπάρχει αλάτι τα μυρμήγκια δεν θα διασχίσουν πάνω του! Απλά βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια θα είναι στεγνή προτού ρίξετε το αλάτι.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ