Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΦωτιά στην Ηλεία: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους, εκκενώνεται και η Αρχαία Ολυμπία

Φωτιά στην Ηλεία: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους, εκκενώνεται και η Αρχαία Ολυμπία

Φωτιά στην Ηλεία : Η πύρινη λαίλαπα πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη και απειλεί πάρα πολλούς οικισμούς. Ηδη έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί

 

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους σε περιοχές της Ηλείας, στη θέα της φωτιάς από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για άτομο ΑΜΕΑ μαζί με τον γιο του στο χωριό του Πελοπίου.

Η φωτιά απειλεί σπίτια ενώ υπάρχουν πληροφορίες για σπίτια που έχουν ήδη καεί στο Πελόπιο, στο Πουρνάρι και στον Πλάτανο.

Ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε : «Η φωτιά ήταν κοντά στην Αρχαία Ολυμπία η οποία και τέθηκε υπό έλεγχο! Στην Ηλεία τώρα έχουν εκκενωθεί οικισμοί. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με την Πολίτικη Προστασία.

Η μόνη αναφορά που έχω για εγκλωβισμένους είναι για 2 πυροσβέστες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο Πελόπιο στον Άι Γιάννη, όπου και διέφυγαν τον κίνδυνο».

Πριν από λίγο έφτασε και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev για να επιχειρήσει στο πύρινο μέτωπο της Ολυμπίας.

Εντολή εκκένωσης στην Αρχαία Ολυμπία 

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και για την Αρχαία Ολυμπία. Μήνυμα εστάλη μέσω του 112 για να εκκενωθεί ο οικισμός της Αρχαίας Ολυμπίας λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή με τη φωτιά να καίει σπίτια και να πλησιάζει στον αρχαιολογικό χώρο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Αρχαία Ολυμπία εκκενώστε τώρα προς Μουριά από Αρχαία Πίσα και Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

“Ζούμε τραγικές στιγμές στην Ηλεία” δήλωσε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προσθέτοντας πως τα μέτωπα είναι πάρα πολλά και ότι δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι δώ συμβαίνει κάτι άλλο όπως δήλωσε.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ