Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΚΤΑΚΤΟΝέο μέτωπο απειλεί το Διαβολίτσι στη Μεσσηνία - Εκκενώνονται έξι οικισμοί

Νέο μέτωπο απειλεί το Διαβολίτσι στη Μεσσηνία – Εκκενώνονται έξι οικισμοί

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Μεσσηνία καθώς μια ακόμα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν τις κοινότητες των Άγιων Θεοδώρων, το Μοναστηράκι και τον Βράχο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ η φωτιά δημιούργησε δύο μέτωπα τα οποία βρίσκονται πλέον έξω από το Διαβολίτσι στη βόρεια και δυτική πλευρά του .

Όπως έγινε γνωστό, νωρίτερα εστάλη μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Μοναστηράκι και Αγίους Θεοδώρους να εκκενώσουν προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι, λόγω δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή  της Κάτω Μέλπειας.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στο Μοναστηράκι ή στους Αγίους Θεοδώρους εκκενώστε τώρα προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Οι πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ ανέφεραν ότι έγιναν δέκα απεγκλωβισμοί κατοίκων και ότι κάηκαν τρία σπίτια, ένα στο Βράχο και δύο στην κοινότητα Μοναστηράκι.

Στη συνέχεια με νέο μήνυμα του 112 έχει ζητηθεί η εκκένωση των χωριών Καρνάσι, Παραπούγκι και Δεσύλλα.

Στην περιοχή επιχειρούν ήδη 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ γίνονται και ρίψεις από ελικόπτερο.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ