Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΠαρουσιάσεις του Φορέα Διαχείρισης στους σπουδαστές της Ειδικότητας «Συνοδός Βουνού» του ΔΙΕΚ...

Παρουσιάσεις του Φορέα Διαχείρισης στους σπουδαστές της Ειδικότητας «Συνοδός Βουνού» του ΔΙΕΚ Άργους

Παρουσιάσεις του Φορέα Διαχείρισης για τους σπουδαστές της Ειδικότητας «Συνοδός Βουνού» του ΔΙΕΚ Άργους

Στο πλαίσιο του υλοποίησης του μαθήματος «Φυσικό Περιβάλλον -Οικολογία – Γεωλογία-Ορεινή Χλωρίδα και Πανίδα» της Ειδικότητας «Συνοδός Βουνού», ο Φορέας Διαχείρισης προσκλήθηκε από το ΔΙΕΚ Άργους προκειμένου πραγματοποιήσει εισηγήσεις για τους σπουδαστές με θέμα το φυσικό περιβάλλον.

Σκοπός του περιβαλλοντικού προγράμματος ήταν να προβληθεί η σημαντικότητα της διατήρησης της κάθε προστατευόμενης περιοχής σε καλή οικολογική κατάσταση για τον Άνθρωπο, αναδεικνύοντας παράλληλα τα οφέλη που προκύπτουν για τον τοπικό πληθυσμό.

Οι τρεις παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεκπαίδευσης εκ μέρους του Φορέα Διαχείρισης από την κα. Κατερίνα Πανταζή, Αν. Προϊσταμένη Τμήματος Πληροφόρησης Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας (Ξεναγός MSc) και τον κ. Αργύριο Μπόγλη, Αν. Διευθυντή (Δασολόγος MSc) στις 30/3, 6/4 και 13/4 και η θεματολογία του προγράμματος Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης-Ευαισθητοποίησης περιλάμβανε:

εισαγωγική παρουσίαση με θέμα την γνωριμία με τις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 που περιλαμβάνονται στην χωρική αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης, τον σκοπό ίδρυσης και τις αρμοδιότητες του ΦΔ.

παρουσίαση Πάρνωνας: ένας βοτανικός παράδεισος με θέμα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν στην οικολογική αξία της περιοχής του Πάρνωνα, αλλά και στη συνεπαγόμενη ανάγκη προστασίας και διατήρησης της βιοποικιλότητας και των φυσικών αξιών της.

παρουσίαση Τι υπάρχει στην λιμνοθάλασσα; με σκοπό τη γνωριμία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των υγροτόπων, με έμφαση στην πολύτιμη φυσική κληρονομιά του υγροτόπου Μουστού.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του ΔΙΕΚ Άργους κ. Φίλιππο Δελή για την συνεργασία. Θερμές ευχαριστίες στην εκπαιδεύτρια κα. Α. Μιχαλοπούλου για την ευκαιρία που μας έδωσε μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού (COVID-19) να συζητήσουμε με τους σπουδαστές και να παρουσιάσουμε περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 που περιλαμβάνονται στην χωρική αρμοδιότητα του Φορέα Διαχείρισης.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ